IZDVOJENI NATJEČAJI

- Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP - Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti

Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP

Otvaranje natječaja: 2.2.2018.
Rok za prijavu: 28.12.2018.
Prijavitelji: Mikro poduzetnici, mali i srednji poduzetnici
Područje: Poduzetništvo
Vrijednost natječaja: 200.000.000,00 kn (minimalni iznos bespovratnih sredstava je 500.000,00 kn, a maksimalni iznos je 15.000.000,00 kn)

Pozivom na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-a“ će se sufinancirati ulaganja u kapacitete MSP-a, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Poziv ima za cilj jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti će se omogućiti razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Vrste potpora:

  • • Regionalne potpore,
  • • Potpore za savjetodavne usluge u korist MSP-ova,
  • • Potpore MSP-ovima za sudjelovanje na sajmovima,
  • • Potpore za usavršavanje,
  • • Potpore male vrijednosti (de minimis).

Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti

Otvaranje natječaja: 31.1.2018.
Rok za prijavu: 23.4.2018.
Prijavitelji: Poljoprivredni gospodarski subjekti
Područje: Poljoprivreda, ruralni razvoj, turizam
Vrijednost natječaja: 187.787.500,00 kn (visina potpore po korisniku iznosi 375.575,00 kn)

Svrha Natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja. Stoga je moguće ulagati u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Moguće je ulagati i u sektor turizma u ruralnom području te u sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.
Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000,00 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća.

TERA ASISTENCIJA U NATJEČAJU
TERA Tehnopolis nudi potencijalnim prijaviteljima asistenciju u pripremi i provedbi projekata. Usluge koje TERA pruža se odnose na savjetodavne usluge, pripremu natječajne dokumentacije, upravljanje projektom te komercijalizaciju projekta i plasiranje proizvoda na tržište EU uz pomoć Europske poduzetničke mreže.
Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek.

X
Secured By miniOrange