IZDVOJENI NATJEČAJI

- DanuBalt+ - Javni poziv za dostavu zahtjeva za iskazivanje načelne financijske podrške „tradicionalnim“ projektima iz Programa LIFE 2014.–2020.

DanuBalt+

Strategija Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR) osmišljena je s ciljem predstavljanja okvira za rješavanje pitanja koja države ili njihove pojedine regije same ne mogu riješiti na zadovoljavajući način, već je za to potreban transnacionalni strateški pristup, projekti i umrežavanje. Republika Hrvatska aktivno sudjeluje u navedenoj strategiji. Dunavskom strategijom obuhvaćeno je 14 država dunavskog riječnog sliva: Njemačka (savezne pokrajine Baden-Württemberg i Bavarska), Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska, Bugarska, Moldova, Ukrajina, Češka, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Dana 9. lipnja 2016. u Bukureštu je održana radionica „Cross-fertilisation perspective on Innovation and Technology Transfer“. Na istoj je predstavljen projekt „DanuBalt+“ čiji je cilj bio istražiti nove puteve i povezati pristupe u povezivanju regija s lošijim RDI performansama s vodećim inovacijskim regijama na područjima Dunavske i Baltičke regije, posebice u području zdravlja (Novel Approaches in Tackling the Health Innovation and Research Divide in Danube & Baltic Sea Region). Više informacija o samom projektu možete pronaći na https://danubalt.eu/. Koordinator projekta je Steinbeis-Europa-Zentrum iz Stuttgarta.

Planira se nastavak provedbe ovog projekta, a ovim putem traže se zainteresirani projekti/partneri koji bi se uključili u pilot projekt na temu „Health Innovation“.

 

Javni poziv za dostavu zahtjeva za iskazivanje načelne financijske podrške „tradicionalnim“ projektima iz Programa LIFE 2014.–2020.

Trajanje natječaja: od 15.6.2016. do:

[list type=”icon-arrow”]
  • za projekte iz potprograma Klima do 17.8.2016.
  • za projekte iz potprograma Okoliš, prioritetnih područja:
    • Okoliš i učinkovitost resursa do 22.8.2016.
    • Priroda i biološka raznolikost do 25.8.2016.
    • Upravljanje okolišem i informacije do 25.8.2016.
[/list]

Cilj: Doprinos implementaciji, ažuriranju i razvoju EU politike i zakonodavstva iz područja okoliša i klime kroz sufinanciranje projekata koji imaju europsku dodanu vrijednost.

Područja: Efikasnost okoliša i izvora energije, bioraznolikost, upravljanje okolišem i informacijama, ublažavanje klimatskih promjena, prilagodba klimatskim promjenama, klimatsko upravljanje i informacije.

Prijavitelji: Privatne tvrtke, javna tijela i nevladine organizacije.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavilo je Javni poziv za dostavu zahtjeva za iskazivanje načelne financijske podrške „tradicionalnim“ projektima iz Programa LIFE 2014.–2020. koji se prijavljuju na natječaj za 2016. godinu. Predmet Poziva je dostava zahtjeva za nacionalno sufinanciranje projektnih prijedloga koji će se prijaviti na ovogodišnji natječaj Europske komisije za Program LIFE 2014.–2020. – „tradicionalni“ projekti.

X
Secured By miniOrange