Jačanje konkurentnosti ulaganjem u digitalnu i zelenu tranziciju

TERA Tehnopolis d.o.o. domaćin je sastanka hrvatskih partnera projekta dRural koji će se održati 29.10.2021. godine u Osijeku. Sastanku će nazočiti i predstavnici grada Osijeka, Metkovića te Doma zdravlja Metković. Nakon sastanka održat će se informativna radionica pod nazivom „Mogućnosti povlačenja bespovratnih sredstava kroz EU financiranje u cilju jačanja konkurentnosti ulaganjem u digitalnu i zelenu tranziciju“. #dRural #sastanakpartnera #virtualnačekaonica #virtualnatržnica #radionica #bespovratnasredstva #financiranje #DIH #terasapo

TERA Tehnopolis d.o.o. domaćin je sastanka hrvatskih partnera projekta dRural koji će se održati 29.10.2021. godine u Osijeku. Sastanku će nazočiti i predstavnici grada Osijeka, Metkovića te Doma zdravlja Metković. Na sastanku će se predstaviti koncept virtualne čekaonice čiji je cilj omogućiti pacijentima mogućnost elektronskog naručivanja za zdravstvene usluge. Dom zdravlja Metković bit će tako svojevrsni pilot projekt te ideje koja se u kasnijem dijelu provedbe projekta namjerava promovirati i u drugim dijelovima regije i šire. Također, na sastanku će se predstaviti i virtualna tržnica čiji je cilj osigurati mogućnost trženja poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima pomoću razvijene platforme koja će se u početku implementirati u područje doline rijeke Neretve.

Glavni je cilj projekta dRural razviti i implementirati tržište digitalnih usluga za europske ruralne regije u području socijalnih i zdravstvenih usluga. Provedba projekta će trajati do lipnja 2024. godine, a financiran je iz programa Obzor 2020. Europske unije koji obuhvaća područje istraživanja i inovacija u razdoblju 2014.-2020.

Nakon sastanka održat će se informativna radionica pod nazivom „Mogućnosti povlačenja bespovratnih sredstava kroz EU financiranje u cilju jačanja konkurentnosti ulaganjem u digitalnu i zelenu tranziciju“ koju organizira TERA Tehnopolis d.o.o. 29.10.2021. godine.

Događaj je namijenjen svim malim i srednjim poduzetnicima, start-up tvrtkama i poduzetnicima početnicima.

Cilj događaja je predstaviti sudionicima potporu koju mogu primiti od TERA DIH-a (digitalni inovacijski hub) kako bi ojačali konkurentnost poduzeća kroz ulaganja u digitalnu i zelenu tranziciju.

Konzorcij DIH TERA sastoji se od 15 partnerskih organizacija sa sjedištem u istočnoj Hrvatskoj, među kojima su sastavnice obaju sveučilišta istočne Hrvatske te razvojne agencije iz svih pet županija te regije, kao i poduzetničke potporne institucije i istaknuti hrvatski MSP-ovi s bogatim znanjem i iskustvom u području IT sektora i procesa digitalizacije. Konzorcij DIH TERA nudi mogućnost podržati digitalne transformacije poljoprivrede i prehrambene industrije u istočnoj Hrvatskoj.

Prijava na radionicu je obavezna, a registrirati se možete na ovoj poveznici do 25. listopada 2021. godine.

Događaj je organiziran u sklopu projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike II kojeg sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupnu vrijednost projekta TERA – SAPO II, u iznosu od 794.789,60 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 490.224,45 kn.

Sve zainteresirane poduzetnike i one koji će to tek postati potičemo da nam se obrate s punim povjerenjem na broj telefona 031/251-000, e-poštom na ured[at]tera[.].hr ili osobno u prostorijama TERA Tehnopolis d.o.o., Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

 

X
Secured By miniOrange