Jačanje povjerenja, transparentnosti i odgovornosti u prehrambenom sustavu kroz digitalna rješenja

Otvoren je poziv DRG4Food za projekte koji imaju za cilj razviti i testirati rješenja temeljena na podacima u ključnim područjima prehrambenog sektora: praćenje hrane, personalizirana prehrana i poboljšanje potrošačkih odluka o hrani.

Konzorciji trebaju biti sačinjeni od dva do tri partnera, uključujući:

  • MSP-e, uključujući start-up tvrtke koje razvijaju rješenja temeljena na podacima u prethodno navedenim područjima,
  • istraživačke i tehnološke organizacije, sveučilišta i druge neprofitne istraživačke organizacije koje rade na unaprjeđenju i rješavanju izazova povezanih s posljednjim dostignućima temeljena prema načelima transparentnosti, usmjerenosti na korisnike, suvereniteta i povjerenja.

Konzorcijski partneri moraju zajednički pokazati sposobnost uključivanja krajnjih korisnika i doprinijeti glavnoj misiji povezanoj s unaprjeđenjem digitalne transformacije i inovacijama temeljenim na podacima, s posebnim naglaskom na pravima na korištenje podataka i ciljevima digitalne odgovornosti.

Proračun po projektu može biti od 150.000 do 300.000 eura. Projektne prijave moraju biti u skladu s kriterijima razine tehnološke spremnosti (TRL). Razina tehnološke spremnost treba biti, u trenutku predaje projektne prijave, minimalno 4 ili 5, a predložena tehnologija mora imati potencijal napretka do razine 7.

 

Prijave su otvorene do 11. prosinca 2023. godine, a prijaviti se možete OVDJE.

Više informacija o otvorenom natječaju možete pronaći OVDJE.

 

TERA ASISTENCIJA U NATJEČAJU

 

TERA Tehnopolis nudi potencijalnim prijaviteljima asistenciju u pripremi i provedbi projekata. Usluge koje TERA pruža se odnose na savjetodavne usluge, pripremu natječajne dokumentacije, upravljanje projektom te komercijalizaciju projekta i plasiranje proizvoda na tržište EU uz pomoć Europske poduzetničke mreže.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange