Jači regionalni ekosustavi uz EMPOWEREDbyNEIA

Projekt EMPOWEREDbyNEIA ima za cilj olakšati suradnju i međusobno povezivanje različitih europskih inovacijskih ekosustava kroz zajedničku izradu dugoročnih akcijskih planova. Naglasak je na poboljšanju suradnje između ključnih dionika uspostavom uključivog procesa uzajamnog učenja na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Projekt predstavlja poziv na akciju za izgradnju jačih regionalnih inovacijskih ekosustava kroz suradnju znanstvene zajednice, inovatora, razvojnih agencija, inkubatora, akceleratora, malih i srednjih poduzeća, posebice start-upova te industrije. Projekt provodi konzorcij stručnih partnera, a TERA Tehnopolis ponosni je partner projekta za Hrvatsku.

Dana 10. srpnja 2024. godine održat će se online radionica „Entrepreneurial Discovery Workshop“ u sklopu projekta. Radionica ima za cilj okupiti predstavnike akademskog, industrijskog, vladinog i javnog sektora kako bi zajednički identificirali mogućnosti suradnje unutar inovacijskih ekosustava sedam zemalja EU (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Italija, Poljska i Rumunjska).

Radionica će se fokusirati na analizu ekosustava u sedam partnerskih zemalja i dijagnozu problema. Radionica služi kao platforma za dijalog, ideje i djelovanje, a okuplja dionike iz akademske zajednice, industrije, vlade i javnog sektora.

Prijave na radionicu su otvorene: kliknite ovdje kako biste se registrirali.

Ovaj je projekt financiran iz programa Horizon Europe za koordinaciju i potporu pod brojem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 101134912.

X
Secured By miniOrange