KLJUČNE RAZVOJNE TEHNOLOGIJE U ZAŠTITI OKOLIŠA SU VELIKA POSLOVNA PRILIKA ZA PODUZETNIKE I ISTRAŽIVAČE

Istraživački institut LEITAT iz Terassa, Španjolska je početkom srpnja bio domaćin konzorcijskog sastanka H2020 projekta KET4CP.

KET4CP je H2020 projekt koji ima za cilj olakšati pristup malim i srednjim poduzetnicima ključnim razvojnim tehnologijama (KET). KET tehnologije uključuju mikro i nanoelektroniku, nanotehnologiju, industrijsku biotehnologiju, napredne materijale, fotoniku te napredne proizvodne tehnologije. One pružaju osnovu za inovativne proizvode u svim industrijskim sektorima, ciljaju k tzv. „zelenom gospodarstvu“, sudjeluju u moderniziranju europske industrijske osnove i potiču razvoj potpuno novih industrija. Njihova važnost čini ih ključnim elementom europske industrijske politike.

Projektom se želi uspostaviti rastući otvoreni ekosustav između KET tehnoloških centara i malih i srednjih poduzetnika s ciljem rješavanja i opsluživanja njihovih potreba. Na Projektu se koriste specifični alati za dizajniranje učinkovitih financijskih instrumenata u cilju pružanja usluga malim i srednjim poduzetnicima i poboljšanje učinkovitosti usklađivanja između KET tehnoloških centara i malih i srednjih poduzetnika.

Uključivanjem u projekt KET4CP, malim i srednjim poduzetnicima se nudi mogućnost realizacije bespovratnih sredstava u maksimalnom iznosu od 50.000 EUR, što čini 70% ukupnih troškova sudjelovanja. Prijava na natječaj vrlo je jednostavna, a evaluacija brza. Svi zainteresirani za uključivanje u Projekt mogu kontaktirati hrvatskog konzorcijskog projektnog partnera, TERA Tehnopolis, putem e-pošte ured[at]tera.hr, broja telefona 031 251 000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

X
Secured By miniOrange