Konferencija „Inovacijski potencijal Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku“

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira konferenciju „Inovacijski potencijal Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku“ 30. studenoga i 1. prosinca 2023. godine, na Sveučilištu, Trg Svetog Trojstva 3, 31000 Osijek, u Auli rektorata.

 

Ciljevi konferencije su:

  • Predstavljanje znanstvenih istraživanja/postignuća znanstvenika Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku,
  • Poticanje umrežavanja znanstvenika Sveučilišta i poticanje interdisciplinarnosti znanstveno-istraživačkog rada,
  • Predstavljanje prilika u novoj financijskoj perspektivi,
  • Intelektualno vlasništvo – oblici intelektualnog vlasništva i razine tehnološke spremnosti znanstvenih postignuća.

 

Konferencija je namijenjena poduzetnicima, akademskoj zajednici i različitim gospodarskim udruženjima (Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora) te poduzetničkim potpornim institucijama.

 

TERA Tehnopolis d.o.o., sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Ured za transfer tehnologije Sveučilišta, će u okviru konferencije predstaviti oblike intelektualnog vlasništva te projekt SPINTeams. Cilj projekta je unaprijediti poduzetničke vještine budućih poduzetnika iz visokoškolskih institucija, kao i njihovih postojećih i budućih start-up i spin-off tvrtki s krajnjim ciljem postizanja rasta i dugoročnosti.

U okviru projekta SPINTeams provodile su se edukacije za profesore visokoškolskih institucija, zatim tečaj za usavršavanje poduzetničkih i poslovnih vještina namijenjen naprednim studentima, doktorandima, istraživačima (potencijalnim novim poduzetnicima ili osnivačima spin-off ili start-up tvrtki) te je razvijen priručnik namijenjen budućim poduzetnicima koji im omogućuje lakši ulazak u poduzetničke vode. Uz priručnike su razvijeni i pripadajući webinari te je kreirana virtualna platforma namijenjena budućim poduzetnicima, start-up i spin-off tvrtkama te njihovim mentorima, u cilju poboljšanja poduzetničkih kompetencija i međunarodne multidisciplinarne suradnje.

Priručnici i webinari dostupni su OVDJE, dok je virtualna platforma, kao i mogućnost registracije na platformu, dostupna OVDJE.

 

Pored toga, prvi dan konferencije namijenjen je prezentaciji znanstvenih istraživanja/postignuća u području zdravlja i kvalitete života te prometa, mobilnosti i sigurnosti, dok je drugi dan posvećen prezentaciji znanstvenih istraživanja/postignuća u području hrane i bioekonomije te energije i održivog okoliša. Drugi dan konferencije će biti prezentirani i aktualni EU natječaji koji pružaju prilike za financiranje različitih projekata.

Teme konferencije su definirane prema prioritetima Strategije pametne specijalizacije kako bi se sudionici u što većoj mjeri usmjerili na prioritete ovog strateškog dokumenta kao temeljnog za projekte u znanosti.

 

Svi klijenti koji su zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji, mogu nam se povratno javiti putem adrese e-pošte ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange