Konferencija o industrijskoj tranziciji hrvatskih regija

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek održana je “Konferencija o industrijskoj tranziciji hrvatskih regija” na kojoj su predstavljeni planovi industrijske tranzicije kao i rezultati mapiranja dionika regionalnih lanaca vrijednosti te je održana panel rasprava na temu važnosti industrijske tranzicije Panonske Hrvatske.

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek održana je 29. travnja 2022. godine “Konferencija o industrijskoj tranziciji hrvatskih regija” s ciljem predstavljanja planova za industrijsku tranziciju te dosadašnjih iskustava i projekata koji će biti uključeni u industrijsku tranziciju Hrvatske.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nositelj je procesa industrijske tranzicije NUTS 2 regija u koji su uključene Jadranska, Sjeverna i Panonska Hrvatska. Cilj provedbe industrijske tranzicije je jačanje regionalne konkurentnosti kroz aktivnosti pametne specijalizacije i jačanja pozicije regionalnog gospodarstva u globalnim lancima vrijednosti.

Na konferenciji su predstavljeni planovi industrijske tranzicije kao i rezultati mapiranja dionika regionalnih lanaca vrijednosti te je održana panel rasprava na temu važnosti industrijske tranzicije Panonske Hrvatske u kojoj su sudjelovali predstavnici čak 7 tvrtki, među kojima i TERA Tehnopolis d.o.o.

Fotografija: Ana Nikšič-Šarić, direktorica TERA Tehnopolis d.o.o.

Kada je u pitanju važnost industrijske tranzicije za Panonsku Hrvatsku, treba istaknuti da tvrtka TERA Tehnopolis d.o.o. kao poduzetničko-potporna institucija pruža podršku malom i srednjem poduzetništvu u privlačenju investicija i prepoznavanju prilika za modernizaciju i napredak. Direktorica tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o. Ana Nikšić-Šarić istaknula je kako tvrtka dugi niz godina provodi EU i nacionalne projekte i kroz različite EU inicijative promiče važnost regije, povezuje različite dionike na različite teme te se uključuje u razvoj novih proizvoda i usluga. Također, tvrtka kao dio DIH TERA (digitalnoinovacijski centar TERA) pruža pristup najnovijim saznanjima, ekspertizi i tehnologijama za pružanje potpore tvrtkama u provedbi pilot projekata, testiranju i eksperimentiranju s digitalnim inovacijama.

Ukoliko trebate potporu u digitalizaciji poslovanja kontaktirajte DIH TERA pozvala je direktorica Ana Nikšić-Šarić.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek ili putem naše kontakt forme.

 

 

X
Secured By miniOrange