KORIŠTENJE EU FONDOVA ZA POSTIZANJE USPJEHA U VLASTITOM POSLOVANJU

Kristina je buduća poduzetnica koja je svoje znanje o pisanju EU projektima upotpunila sudjelujući u programu Erasmus za mlade poduzetnike. Kristina je otišla na razmjenu u Bari (Italija) gdje je stekla potrebno znanje u ovom području te razvila dodatne vještine koje će joj pomoći u razvoju vlastitog poslovanja.

Kristina je buduća poduzetnica koja želi proširiti svoje znanje u pisanju EU projekata. Za vrijeme svog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Kristina je shvatila kako joj ovo područje predstavlja potencijalnu poslovnu priliku u budućnosti, a obzirom da joj je nedostajalo praktično znanje, odlučila se prijaviti u program Erasmus za mlade poduzetnike. U sklopu Programa je pronašla iskusnog mentora u traženom području te otišla na razmjenu u Bari (Italija).

Tijekom razmjene, Kristina je stekla dodatno znanje i iskustvo u pripremi EU projekata, fokusirajući se na programe Interreg V-A IT-HR – Italy-Croatia i Erasmus+ program, izgradila mrežu budućih partnerstava, dok joj je iskusni talijanski poduzetnik pružio svu potrebnu pomoć u razvoju vlastitog poslovanja. Pored toga, Kristina je unaprijedila svoje vještine u korištenju talijanskog i engleskog jezika, kreiranju ugovora o suradnji, stjecanju znanja o konceptu EU programa te iskustva u vođenju vlastite tvrtke i njezinog osoblja.

„Ovo je zaista bilo nevjerojatno iskustvo u smislu mog svakodnevnog profesionalnog i osobnog razvoja. Rad u drugoj zemlji mi je pomogao u otkrivanju poslovne strategije i pripadajućih rizika, kao i bolje razumijevanje poslovnog sektora. U slučaju da se dvoumite otići li na razmjenu ili ne, samo ću vam reći da je ovo prilika koju ne smijete propustiti ukoliko brinete o svom budućem poslovanju.“, istaknula je Kristina.

X
Secured By miniOrange