Kraći put do američkog tržišta

2nd Chicago Collaboration Week: Renomirani svjetski stručnjaci dolaze u Hrvatsku razmijeniti iskustva u području kreiranja ekosustava za poticanje poduzetništva i inovacija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji sa nevladinom organizacijom WorldChicago i Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) te Ministarstvom vanjskih poslova SAD-a, uz partnere Tehnološki park Varaždin i Tehnološki park Zagreb/RAZA, organizira „2nd Chicago Collaboration Week“ koji će se održati od 6. do 7. travnja 2017. godine u Zagrebu. Cilj događanja je upoznati startupove, poduzetnike, poduzetničke potporne institucije i studente s američkom dobrom praksom kroz različita predavanja i radionice na temu poduzetništva.

Tom će se prilikom 6. travnja 2017. godine u Zagrebu (HUB385, Petračićeva ulica 4) održati susret za poduzetničke potporne institucije iz cijele Hrvatske pod nazivom „Developing Innovation Eco-System“ na kojem će glavna tema biti razvoj poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj kroz primjere iz Chicaga. Renomirani svjetski stručnjaci predstavit će svoja iskustva u području kreiranja suradničkog ekosustava za poticanje poduzetništva i inovacija kroz kolaborativne prostore, poslovno umrežavanje te ulogu društvenih mreža.

Serhat Cicekoglu, stručnjak za upravljanje inovacijama, uputit će sudionike konferencije kako povezati male ekosustave sa svjetskim investitorima. Kristi Dula, jedna od suosnivačica „1871“, najvažnijeg centra za poduzetništvo u Chicagu govorit će o viziji koju su imali osnivači i gdje su sada. Kako razvijati ljude danas za poslove budućnosti sudionici će imati prilike čuti od Stevea Oxmana, voditelja akademskih inovacija za DV X, udruge DeVry Education Group. Nakon toga slijedi panel rasprava s Emily Lonigro Boylan, Scottom Nasatirom, Gillian Downey i Gabrielle Buckley na temu Startup poduzeća budućnosti. U popodnevnim radionicama javnost će biti podijeljena u tri grupe s temama povezivanja malih ekosustava sa svjetskim investitorima, osposobljavanja ljudi današnjice za poslove budućnosti te uključivanja mladih u poduzetništvo.

Sljedeći dan, 7. travnja 2017. godine, u jutarnjem dijelu događanja, održat će se konferencija za poduzetnike i startup poduzeća na temu „Time To Go West“. Peggy Parfenoff, predsjednica World Chicaga, neprofitne organizacije koja direktno povezuje međunarodne lidere s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija, prisutnima će održati predavanje o povezivanju Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, nakon čega će slijediti prezentacije predavača te panel rasprava. U sklopu događanja američkim stručnjacima će se predstaviti hrvatske inovativne tvrtke te na taj način prikupiti konkretne savjete u izlasku na američko tržište. Slijedit će uspješni poduzetnički primjeri iz Chicaga te će se održati panel rasprava.

Popodnevni dio događanja čini susret sa studentima „Engaging Next Start-Up Generation“ koji će se održati na Ekonomskom fakultetu (Trg John F. Kennedy 6) na kojem će predavači govoriti što je potrebno kako bi se razvile vještine budućih lidera, kako razviti poduzetnički duh te kako se pripremiti za posao budućnosti. Panel rasprava koja slijedi bit će na temu poslova budućnosti, a cijeli događaj organiziran uz pomoć Ekonomske klinike završava networkingom sa studentima.

Obavezna prijava za sva tri događanja, životopisi svih predavača i program nalazi se na https://ccw.hamagbicro.hr/.

Sudjelovanje na događanjima je besplatno, no broj sudionika je ograničen.

Službeni jezik događanja je engleski.

X
Secured By miniOrange