MOGUĆNOST REALIZACIJE BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU PROJEKTA KET4CleanProduction

Objavljena su posljednja dva poziva za mogućnost realizacije bespovratnih sredstava koju nudi projekt KET4CleanProduction. Rok za prijavu na prvi poziv je 31. siječnja 2020. godine, dok je rok za prijavu na drugi poziv produžen sa 29. travnja na 30. lipnja 2020. godine.

Svi kvalificirani prijavitelji imaju mogućnost ostvariti bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 50.000 eura, što čini 70% ukupnih troškova sudjelovanja. Bespovratna sredstva nude se za projekte transnacionalne suradnje malih i srednjih poduzeća s najmanje dvama tehnološkim centrima (KET tehnološki centri), s posebnim znanjem u području ključnih razvojnih tehnologija (eng. Key Enabling Technologies). Takvim je centrima cilj ugraditi ključne razvojne tehnologije za rješavanje izazova čiste proizvodnje. Očekivano je trajanje projekta najviše do šest mjeseci. Prijava na natječaj vrlo je jednostavna, a evaluacija brza. Nositelj projekta za Hrvatsku je TERA Tehnopolis d.o.o.

Strateški ciljevi projekta KET4CleanProduction, financiranog od strane Europske unije kroz program istraživanja i razvoja Obzor2020, temelje se na pružanju pomoći malim i srednjim poduzetnicima iz proizvodnog sektora u povezivanju s KET tehnološkim centrima (eng. Key Enabling Technologies) u inozemstvu te rješavanju izazova čiste proizvodnje, što rezultira unaprjeđenjem održivosti, inovativnosti i kompetitivnosti. Uporaba naprednih proizvodnih tehnologija i povezanih ključnih razvojnih tehnologija (KET) dovodi do unaprjeđenja proizvodnih procesa malih i srednjih poduzeća te ih čini materijalno i energetski učinkovitijima. KET tehnologije uključuju mikro i nanoelektroniku, nanotehnologiju, industrijsku biotehnologiju, napredne materijale, fotoniku te napredne proizvodne tehnologije.

Više informacija o Projektu te načinu prijave na pozive možete pronaći na sljedećoj poveznici.

X
Secured By miniOrange