MOGUĆNOST ZAPOŠLJAVANJA I PRAKSE

- Transformiranje glazbenog softvera i plasiranje na tržište - Usluge mobilnosti učenja i usavršavanja - Start-up inkubator program XPRENEURS

Transformiranje glazbenog softvera i plasiranje na tržište

Trajanje: od 3 do 6 mjeseci
Plaća: +/- 550 EUR
Država: Francuska

Limouzik je mlada francuska start-up tvrtka osnovana u prosincu 2016. godine koja se bavi glazbenim softverima. Ideja je transformirati bilo koji kompjuterski medij (računalo, tablet, pametni telefon) u živi, polifoni glazbeni instrument. Ideja je da proizvod bude dizajniran za međunarodno tržište te će biti ponuđen u više varijanti: kao besplatna igra, kao igra bez naknade (Free-To-Play verzija) s opcijom plaćanja te kao kompletni softver. Potencijalni kandidat mora poznavati istraživanje tržišta, prodaju, marketinške strategije i komunikaciju. Znanje o društvenim mrežama i komunikaciji s korisnicima je obavezno, a vještine u „front end“ web dizajnu (HTML5, CSS, JS) su poželjne.

Usluge mobilnosti učenja i usavršavanja

Trajanje: najviše 6 mjeseci
Financijska potpora: 900 EUR/mjesec
Država: Italija
U sklopu programa Erasmus za mlade poduzetnike, talijanski poduzetnik mentor je spreman osigurati usavršavanje novom poduzetniku za stjecanje radnog iskustva u području pisanja europskih projekata. Od kandidata se očekuje volja za učenjem kroz neformalnu, dinamičnu i pozitivnu radnu atmosferu. Kandidat ima priliku steći kompetencije u ovom području te razumjeti način na koji funkcionira međunarodna suradnja. Učinak ovakve suradnje je dvojak: novi poduzetnik stječe nova znanja i vještine, a poduzetnik domaćin dobije nove ideje za svoje buduće poslovanje te da zajedno ostvare buduću poslovnu suradnju.

Start-up inkubator program XPRENEURS

Trajanje: 3 mjeseca
Cijena: bez naknade
Rok za prijavu: 2.4.2017.
Mjesto: München, Njemačka
Novi start-up inkubator program XPRENEURS daje podršku start-up timovima iz cijelog svijeta kako bi svoje tehnološke ideje pretvorili u rastuće tvrtke. Radi se o programu bez naknade, u trajanju od tri mjeseca, u Münchenu (Njemačka), s naglaskom na sljedeća područja: pametni gradovi, mobilnost, industrija 4.0, IoT, pametne tvrtke, B2B softver i hardver, medicinska tehnologija. Tehnologije od posebnog interesa su: softver i hardver, proširena i virtualna stvarnost, umjetna inteligencija, robotika, 3D štampanje i sl.
Nudi se:

  • • direktni pristup donositeljima odluka,
  • • mentorstvo od strane najuspješnijih njemačkih i europskih poduzetnika iz područja visoke tehnologije,
  • • sudjelovanje na jednoj od najvećih javno dostupnih visokotehnoloških radionica, „MakerSpace“,
  • • potpora za izradu prototipova u iznosu do 15.000,00 EUR po timu,
  • • poslovni prostor koji je smješten u Münchenu, IBM Watso IoT centru te UnternehmerTUM-u, vodećem europskom centru za inovacije i stvaranje novih tvrtki
X
Secured By miniOrange