MSP-OVI I ISTRAŽIVAČI SASTAJU SE ONLINE – ČAK JE I U OVIM TEŠKIM VREMENIMA MOGUĆE POVEĆATI PRILIKU ZA INOVACIJE

Istraživačko-tehnološke organizacije, MSP-ovi i klasteri iz Srednje Europe susrest će se na internetskoj platformi 7. svibnja 2020. godine te osmisliti inovativne projekte i ideje temeljene na najsuvremenijim tehnologijama. Projekt KETGATE organizira ovaj poslovni susret i pruža potporu tvrtkama.

Projekt KETGATE i više od 25 lokalnih partnera Europske poduzetničke mreže (EEN) iz Srednje Europe udružili su snage i organizirali ovaj u potpunosti virtualni poslovni susret. Cilj je ovog događaja omogućiti da se MSP-ovi i istraživačko-tehnološke organizacije sastanu i ostvare sporazume o suradnji.

Nakon velikog uspjeha ostvarenog poslovnim susretom koji je organiziran u okviru projekta KETGATE u Veneciji (Italija) 31. siječnja 2019. godine, drugi je krug trebao biti održan u Budimpešti (Mađarska) 7. svibnja 2020. godine. Međutim, da bi se projektni partneri uspješno suočili s trenutnom situacijom uzrokovanom širenjem virusa COVID-19, odlučili su događaj u potpunosti premjestiti u virtualno okruženje.

Ova jedinstvena aktivnost poslovnog povezivanja s unaprijed dogovorenim B2B (eng. business-to-business) sastancima tvrtkama će pružiti priliku za susret s predstavnicima vodećih organizacija za primijenjena istraživanja i predstavnicima inovativnih poduzeća iz EU-a. Istraživači će, osim toga, imati priliku predstaviti svoje inovativne tehnologije predstavnicima MSP-ova i pronaći mogućnosti sinergije suradnjom s drugim istraživačima koji djeluju u području ključnih razvojnih tehnologija.

Projekt KETGATE sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program „Interreg Srednja Europa“ („Interreg Central Europe“) i nudi tvrtkama i pružateljima ključnih razvojnih tehnologija jedinstvenu priliku za susret i pronalazak važnih mogućnosti suradnje za iskorištavanje inovacijskih potencijala.

Jedan od najistaknutijih pojedinačnih događaja održat će se od 10:00 do 11:00 sati, netom prije unaprijed dogovorenih B2B sastanaka, a kao webinar i konferencija za novinare postavit će temelje za službeno pokretanje KETGATE mreže.

Misija je KETGATE mreže omogućiti tvrtkama doticaj sa znanošću te omogućiti znanosti doticaj s tvrtkama. Mreža se trenutno sastoji od osam KETGATE pristupnih točaka, koje pokrivaju velik dio Srednje Europe. Sve su KETGATE pristupne točke organizacije stručne u području transfera tehnologije i važni dionici u svojim regijama. Mreža je sada usmjerena na rast, pa nas kontaktirajte ako i Vi želite postati dio nje.

Nakon službenog pokretanja mreže, sve KETGATE pristupne točke bit će dostupne za pružanje svojih savjetodavnih usluga istraživačko-tehnološkim organizacijama i MSP-ovima koji zatraže sastanak tijekom vremena predviđenog za B2B sastanke (od 11:00 do 17:00 sati).

Hrvatski konzorcijski partner te pristupna točka za naše područje je TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka. Ukoliko se želite informirati o detaljima usluga i olakšati dijalog i suradnju znanosti i poslovanja, svoje upite šaljite na aniksic[at]tera[.]hr.

Za više informacija posjetite web stranicu B2B događaja, TERA Tehnopolis web te Facebook stranicu. Također, pratite novosti KETGATE mreže na LinkedIn stranici i YouTube kanalu.

Organizacije koje su već članovi KETGATE mreže: TERA Tehnopolis d.o.o., Steinbeis-Europa-Zentrum und Steinbeis 2i GmbH, Venneto Innovazione, Joanneum Research, National Cluster Association (NCA), Bay Zoltán Nonprofit Ltd. for Applied Research, Upper Silesian Agency for Entrepreneurship and Development Ltd. i Jožef Stefan Institute.

X
Secured By miniOrange