MSP-ovi i istraživači sastali su se online i tako pokazali da je čak i u ovim teškim vremenima uzrokovanim širenjem virusa COVID-19 moguće povećati prilike za inovacije

Istraživačko-tehnološke organizacije, MSP-ovi i klasteri poduzeća iz srednje Europe susreli su se na internetskoj platformi da bi osmislili inovativne projekte i ideje temeljene na najsuvremenijim tehnologijama. Projekt KETGATE organizirao je ovaj poslovni susret i pomogao tvrtkama koje su se prijavile.

Istraživačko-tehnološke organizacije, MSP-ovi i klasteri poduzeća iz srednje Europe susreli su se na internetskoj platformi da bi osmislili inovativne projekte i ideje temeljene na najsuvremenijim tehnologijama. Projekt KETGATE organizirao je ovaj poslovni susret i pomogao tvrtkama koje su se prijavile.

Projekt KETGATE i 38 lokalnih partnera Europske poduzetničke mreže (EEN-a) iz srednje Europe udružili su snage i organizirali ovaj u potpunosti virtualan poslovni susret. Cilj je ovog događaja bio omogućiti MSP-ovima i istraživačko-tehnološkim organizacijama da se sastanu i ostvare sporazume o suradnji.

Sastanci su se prvotno trebali održati u Budimpešti (Mađarska), no da bismo se uspješno suočili s trenutačnom situacijom uzrokovanom širenjem virusa COVID-19, odlučili smo događaj u potpunosti premjestiti u virtualno okruženje.

Ova jedinstvena aktivnost poslovnog povezivanja okupila je više od 300 sudionika iz 23 države. Više od 300 unaprijed dogovorenih b2b (eng. business-to-business) sastanaka tvrtkama su pružile priliku za susret s predstavnicima vodećih organizacija za primijenjena istraživanja i predstavnicima inovativnih poduzeća iz EU-a. Istraživači su, osim toga, imali priliku predstaviti svoje inovativne tehnologije predstavnicima MSP-ova i pronaći mogućnosti sinergije suradnjom s drugim istraživačima koji djeluju u području ključnih razvojnih tehnologija.

U okviru projekta KETGATE, tvrtke i pružatelji ključnih razvojnih tehnologija dobili su jedinstvenu priliku za susret i pronalazak važnih mogućnosti suradnje za iskorištavanje inovacijskih potencijala.

Jedan od najistaknutijih pojedinačnih događaja bio je webinar s konferencijom za novinare, koji je postavio temelje za službeno pokretanje KETGATE mreže.

Misija je KETGATE mreže omogućiti tvrtkama doticaj sa znanošću te omogućiti znanosti doticaj s tvrtkama. Mreža se trenutno sastoji od osam KETGATE pristupnih točaka, koje pokrivaju velik dio srednje Europe. Sve su KETGATE pristupne točke organizacije stručne u području transfera tehnologije i važni dionici u svojim regijama. Mreža je sada usmjerena na rast, pa nam se  obratite ako i vi želite postati dio nje.

Za više informacija posjetite Internetsku stranicu Projekta. Sve novosti možete pratiti na LinkedIn stranici Projekta te Youtube kanalu.

Projekt KETGATE sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program „Interreg srednja Europa“.

PARTNERI NA PROJEKTU KETGATE:

TERA Tehnopolis d.o.o.Steinbeis-Europa-Zentrum und Steinbeis 2i GmbHVenneto InnovazioneJoanneum ResearchNational Cluster Association (NCA)Bay Zoltán Nonprofit Ltd. for Applied ResearchUpper Silesian Agency for Entrepreneurship and Development Ltd. i Jožef Stefan Institute.

 

X
Secured By miniOrange