NAJAVA AKTIVNOSTI U OKVIRU PROGRAMA EIT FOOD

Program EIT Food je najveća i globalno najutjecajnija inicijativa vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor, koja povezuje tvrtke, sveučilišta i istraživačke centre u Europi te potiče poduzetništvo i inovacije. TERA Tehnopolis, regionalna kontakt točka za Hrvatsku (EIT Food HUB Croatia), pored EIT Food Innovation Prizes, najavljuje ostale EIT Food programe u narednom razdoblju.

EIT Food Government Executive Academy 2020

Program okuplja predstavnike izvršnih vlasti, istraživače iz područja poljoprivredno-prehrambenog sektora, akademske zajednice i europskih institucija iz čak 28 RIS država. Akademija je savjetodavni i program izgradnje kapaciteta koji nudi uvid u izazove povezane s inovacijama i regulativama u prehrambenom sustavu. Također je i prilika za razmjenu primjera dobre prakse koji će pridonijeti daljnjim poboljšanjima I&R Strategija pametne specijalizacije te budućem razvoju operativnih programa temeljenih na Europskim strukturnim i investicijskim fondovima. Akademija predstavlja i priliku za izgradnju mreže predstavnika izvršne vlasti koji su od iznimne važnosti za programe financirane od strane Europske unije. Održava se od 17. do 19. lipnja 2020. godine u Varšavi (Poljska), a prijaviti se možete do 20. ožujka 2020. godine putem sljedeće poveznice.

RIS Fellowship

“RIS Fellowship” je projekt za studente i mlade poduzetnike, buduće zaposlenike prehrambenog sektora, kojima će biti pružena mogućnost za stažiranje u nekima od etabliranih europskih tvrtki uz mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.350 eura. Prijave za sudjelovanje se otvaraju 1. ožujka 2020. godine, a više informacija o načinu prijave te ostale informacije o Projektu će biti objavljene uskoro.

Žene u poljoprivrednom sektoru

Program podupire organizacije/institucije/tvrtke koje jačaju poduzetničke vještine žena u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Glavni cilj programa je pronaći inovativna rješenja za rješavanje problema s kojima se suočava prehrambeni sustav koji stvaraju žene poduzetnice, istovremeno podržavajući ih u razvoju njihovih poduzetničkih ideja. Aktivnosti uključuju: usluge praćenja poslovanja, mentorstvo i edukaciju žena poduzetnica iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, organizaciju radionica i pružanje mogućnosti umrežavanja te organizaciju završnog natjecanja. Više informacija o navedenoj aktivnosti te načinu prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Pravna i računovodstvena potpora poduzetnicima u ranim fazama pokretanja poduzetničkog pothvata

Program novoosnovanim poduzećima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u Istočnoj i Južnoj Europi nudi financiranje koje će im pomoći pokriti pravne i računovodstvene troškove u ranim fazama pokretanja poduzetničkog pothvata. Program nudi do 2.500 eura start-up tvrtkama i poduzetnicima za pokrivanje troškova osnivanja tvrtke, zaštite intelektualnog vlasništva, knjigovodstva i sl. Detaljnije informacije i obrazac za prijavu nalaze se na sljedećoj poveznici.

Seedbed 2020

EIT Food Seedbed je program predakceleracije koji, u trajanju od šest mjeseci, educira i potiče timove, s ciljem boljeg razumijevanja potreba potrošača i procjene vlastite poslovne ideje. Program je namijenjen za proizvode ili usluge u ranim fazama razvoja koji koriste inovativne poljoprivredno-prehrambene tehnologije da bi ostvarili velik utjecaj na bilo koji dio prehrambenog sektora, uključujući način proizvodnje, isporuke, konzumacije, recikliranja i vrijednosti naše hrane.

EIT FAN

Riječ je o trećem pozivu za prijavu na EIT FAN akceleratorski program koji je u potrazi za 60 start-up tvrtki iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koje imaju važnu ulogu u rješavanju problema prehrambenog sustava te koje su dobile zamah u prvim prodajama ili pismima namjere. EIT FAN četveromjesečni je program koji će ugostiti 60 start-up tvrtki na šest lokacija diljem Europe i Izraela. Osim toga, sudionici imaju priliku osvojiti financiranje u iznosu do 100.000 eura te popust od 50% na naknadu za prijave unosom koda Eco50 (ili Investor50).  Više informacija o navedenoj aktivnosti te načinu prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici.

X
Secured By miniOrange