Najava druge trodnevne konferencije za ekološke proizvođače

Poziv hrvatskim ekološkim proizvođačima i distributerima na drugo trodnevno studijsko putovanje u okviru projekta Organic route Croatia-Moldova.

Tijekom trodnevnog događaja, koji organizira EcoVisio Public u sklopu projekta Organic route Croatia-Moldova koji se provodi u okviru inicijative EU4Business: Connecting Companies, a uz financijsku potporu udruženja europskih komora EUROCHAMBERS, sudionici će se susresti s osam najaktivnijih poljoprivrednih proizvođača u Moldaviji. Na događaju će se predstaviti tvrtka GT Bobeica Maria Ilie koja se bavi uzgojem lavande, tvrtka BI AND ANCO SRL koja proizvodi i prerađuje orašaste plodove i bademe, a upoznat ćemo i gđu Svetlanu Nițoreanu koja je osnovala prvu ekološku plantažu lješnjaka u Moldaviji. Također, gđa Doina Ababii, koja uzgaja voće i povrće na sjeveru Moldavije te eksperimentira s nekoliko kombinacija proizvoda da bi svaki put na tržište izašla s nečim novim, otkrit će nam svoje tajne. Događaju će nazočiti i drugi poljoprivredni proizvođači koji uzgajaju žitarice, šljive, ali i proizvode vegetarijansku hranu poput humusa. Svi će oni predstaviti svoja poslovanja te će se prisjetiti detalja i tajni iz prakse.

Tijekom konferencije pokušat ćemo vam pokazati korake i metode kojima većina Moldavaca uzgaja zdrave proizvode, bez upotrebe gnojiva i kemikalija za borbu protiv bolesti i štetnika i tako štiti tlo, vodu i zrak.

Druga je tema koju ćemo raspraviti analiza produktivnosti različitih poljoprivrednih kultura u ekološkom sustavu i njihove isplativosti da bismo se u konačnici mogli pozabaviti i pitanjem izvoza ekoloških proizvoda na različita tržišta.

Virtualni događaj održat će se od 16. do 18. ožujka na platformi b2match. Nositelji projekta su TERA Tehnopolis d.o.o. iz Hrvatske i EcoVisio Public iz Moldavije.

X
Secured By miniOrange