Najava TERA aktivnosti u 2024. godini

Digitalno, „dRuralno“, pristupačno!

dRural je projekt koji razvija tržište digitalnih usluga. U novoj godini nas očekuje integrirani, pristupačan i pouzdan sustav digitalnih usluga u ruralnim područjima. Usluge će biti dostupne svima, a neke od njih su: prijevoz ljudi, prijevoz paketa, sustav rezervacija, sustav za detekcije gužvi na određenim mjestima.

Nova godina – novi projekti i prilike za suradnjom!

Nova godina donosi i nove projekte te prilike za suradnjom s različitim skupinama dionika. Projekti koji kreću sa svojom provedbom u 2024. godini:

EMPOWEREDbyNEIA – Udruživanje u cilju poticanja poduzetništva

Projekt ima za cilj olakšati i potaknuti zajedničke aktivnosti te udruživanje ključnih dionika na regionalnoj razini koji će svojom suradnjom unaprijediti regionalne inovacijske sustave te se povezati s drugim europskim sustavima u cilju međusobnog usklađivanja politika i razmjene iskustva i znanja za poticanje stvaranja inovativnih start-up tvrtki.

DigInFood – Razvoj digitalnih alata u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Projekt ima za cilj jačanje inovacijskih kapaciteta tvrtki iz poljoprivredno-prehrambenog sektora kako bi se potaknuo prijelaz na globalno, digitalno i zeleno gospodarstvo kroz Industriju 4.0 i digitalne tehnologije.

Danube DNA – Kreiranje mreže aktivnih centara za obuku i prijenos znanja MSP-ima

Projekt ima za cilj stvoriti zajedničku platformu koja će funkcionirati po principu „sve usluge na jednom mjestu“, a koja ima za cilj razvoj vještina za unapređenje strategije pametne specijalizacije, industrijsku transformaciju i prijelaz prema industriji 4.0, uključujući međusektorsku suradnju.

Circular DigiBuild – Korištenje novih tehnologija u građevinskoj industriji

Projekt ima za cilj potaknuti prihvaćanje novih tehnologija u primjeni kružnog gospodarstva u građevinarstvu i građevinskoj industriji u cilju poticanja održivog poslovanja i usmjerenosti na zelenu budućnost.

IaaS 4 DR – Poticanje inovacija i industrijske tranzicije u ruralnim i slabije razvijenim područjima

Projekt ima za cilj usmjeriti se na slabije razvijena ruralna područja koja imaju slabu inovacijsku infrastrukturu u cilju poticanja inovacija i industrijske tranzicije u takvim područjima, kao i pružanje potpora inovacijama i tehnologijama za prijelaz s konvencionalnog na inovativan pristup.

Poticanje u razvijanju inovativnog koncepta – PoC!

Program Dokazivanje inovativnog koncepta će se nastaviti i u novoj godini. Pozivamo poduzetnike za iskorištavanje financijskih sredstava u okviru Programa te razvoj novih proizvoda i procesa kroz istraživačko-razvojne i inovacijske kapacitete poduzeća i znanstvenih organizacija.

TERA Tehnopolis – Suradnja kroz Ured za transfer tehnologije

TERA Tehnopolis, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, poziva sastavnice Sveučilišta te ostale istraživačke organizacije za partnerstvo u cilju podizanja istraživačkog i inovacijskog kapaciteta te poticanja procesa prijenosa tehnologije na visokoobrazovnim institucijama i znanstvenim organizacijama.

Vidimo se na sljedećem, jubilarnom izdanju izložbe BUDI UZOR/INOVA!

Krenite s pripremom za BUDI UZOR/INOVA 2024. već danas te obilježite s nama 20 godina postojanja natjecanja u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR! Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova BUDI UZOR/INOVA 2024. će se održati u listopadu sljedeće godine, a svoje prijave možete podnijeti već početkom 2024. godine.

X
Secured By miniOrange