Nastavlja se razvoj kompleksnih servisa za ruralno stanovništvo

U Cavtatu se 19. i 20. svibnja 2022. godine održao sastanak konzorcijskih partnera projekta „dRural – tržište usluga za europska digitalna ruralna područja”. U okviru projekta aktivno se radi na razvoju kompleksnih servisa za ruralno stanovništvo.

U Cavtatu se 19. i 20. svibnja 2022. godine održao sastanak konzorcijskih partnera projekta „dRural – tržište usluga za europska digitalna ruralna područja”. Na sastanku je bilo riječi o projektnim aktivnostima u narednom razdoblju. Razvijanje kompleksnih servisa, poslovnih modela, održivost projekta, operativni plan, tehnički sastanci, radionice i poboljšanje komunikacije među partnerima kako bi se maksimizirala vidljivost dRural aktivnosti, tek su neke od tema dvodnevnog sastanka partnera dRural projekta u Cavtatu.

U okviru projekta radi se na razvoju sljedećih usluga:

  • sustav za naručivanje kod liječnika i telemedicina;
  • virtualna tržnica s dostavom;
  • digitalizirana organizacija transporta osoba;
  • alat za predviđanje gužve na ključnim turističkim mjestima.

Partneri iz 9 zemalja udružili su se kako bi se stvorilo jedno „mrežno“ tržište koje će žiteljima ruralnih sredina ponuditi raznovrsne usluge, od zdravstva, dostupnosti lokalne uprave, do stručne pomoći.

U suradnji s Gradom Metkovićem, Domom zdravlja Metković, Dubrovačko-neretvanskom županijom te partnerima iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije, početkom prošle godine TERA Tehnopolis d.o.o. krenula je s provedbom dRural projekta financiranog, u sto postotnom iznosu, iz EU programa Obzor 2020. Vrijednost projekta je 15.296.927,50 €, traje do 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

X
Secured By miniOrange