NATJEČAJ: ULAGANJE U ZNANOST I INOVACIJE

Rok za prijavu: 2.10.2017.
Ukupan iznos potpore: 21.128.000,00 eura
Prijavitelji: Instituti, fakulteti, ostalo
Partneri: Instituti, fakulteti, ustanove
Tema/sektor: Znanost i tehnologija, ostalo

Prihvatljive aktivnosti:
[list type=”icon-arrow”]

  • izvođenje primijenjenih istraživanja u odabranim pod-tematsko prioritetnim područjima (PTPP) Strategije pametne specijalizacije ili horizontalnim temama s utjecajem na jedan ili više PTPP-a,
  • zapošljavanje mladih istraživača za potrebe provedbe aktivnosti projekta,
  • diseminacija rezultata istraživanja i širenje znanja,
  • izrada Studije provjere i zaštite intelektualnog vlasništva nad rezultatima projekta,
  • aktivnosti vezane za transfer znanja i tehnologije,
  • upravljanje projektom,
  • aktivnosti vidljivosti projekta,
  • aktivnosti vezane za promicanje horizontalnih načela.
[/list]

Cilj Natječaja je povećanje tržišno orijentiranih istraživačko-razvojno-inovacijskih aktivnosti podupiranjem suradničkih projekata znanstvenih organizacija i diseminacije rezultata u poslovni sektor u cilju rješavanja tržišnih nedostataka nastalih zbog nedostatnog ulaganja u istraživanje i razvoj te podizanja razine visokokvalitetnih IRI aktivnosti u RH. Ulaganje u projekte istraživanja i razvoja, koje provode istraživačke organizacije u skladu sa Strategijom pametne specijalizacije, će doprinijeti inovativnom potencijalu, razvoju i prijenosu tehnologija u znanstvenoj i poslovnoj zajednici. U širem smislu, intervencije će pomoći u usmjeravanju znanstvenog sektora prema suradnji s poslovnim subjektima i njihovom preusmjeravanju na potrebe gospodarstva.

TERA ASISTENCIJA U NATJEČAJU
TERA Tehnopolis nudi prijaviteljima na natječaj „Ulaganje u znanost i inovacije“ asistenciju u pripremi i provedbi projekta. Kao registrirani zastupnik u području zaštite intelektualnog vlasništva, usluge koje TERA pruža se odnose na aktivnost izrade Studije provjere i zaštite intelektualnog vlasništva nad rezultatima projekta.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek.

X
Secured By miniOrange