NATJEČAJ ZA PROGRAM EUREKA U 2019. GODINI

Prijavitelji: MSP; znanstveno-istraživačke institucije (javne visokoškolske ustanove i javni istraživački institute) mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu.

Iznos potpore: Budući da se projekti u okviru EUREKA programa financiraju iz nacionalnih proračuna, svaka zemlja zadržava pravo definiranja vlastitih pravila o intenzitetu potpora, o procesu evaluacije te o pravnim subjektima koji se mogu natjecati za ta sredstva.

Trajanje natječaja:

  1. Rok za dostavu punih projektnih prijava: 6.5.2019.
  2. Rok za dostavu punih projektnih prijava: 2.9.2019.
  • – Okvirni datum za ocjenu projektnih prijava i rang listu: 31.5.2019. – 4.10.2019.
  • – Okvirni datum ugovaranja: srpanj 2019. – studeni 2019.

EUREKA je europska inicijativa za financiranje tržišno orijentiranih projekata. Pomaže izgradnji partnerstva kroz zajedničke međunarodne projekte, u cilju jačanja europske konkurentnosti. Očekivani rezultati projekta su novi proizvodi, usluge ili procesi koji promiču napredne tehnologije i imaju svoje mjesto na tržištu. Primarni cilj programa EUREKA je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet. EUREKA potiče suradnju i ujedinjavanje resursa poduzetnika kako bi putem međunarodne suradnje razvile inovativne i globalno konkurentne proizvode, procese ili usluge.

Vrste projekata:

  1. EUREKA mrežni projekti,
  2. Eurostars,
  3. EUREKA klasteri.

HAMAG-BICRO nadležno je tijelo za provedbu EUREKA programa u Hrvatskoj te se za sve informacije možete obratiti kontakt osobi Iri Alaburić putem e-pošte ira.alaburic[at]hamagbicro[.]hr. Natječajna dokumentacija se nalazi na sljedećoj poveznici.

X
Secured By miniOrange