NATJEČAJ ZA PROGRAM EUROSTARS 2

Logo_HAMAG_BICROHrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u program Eurostars 2.

1. Rok za popunjavanje online pretprijave (prema HAMAG-BICRO) – 18.01.2016.
Rok za savjetodavne povratne informacije temeljem pretprijave od strane HAMAG-BICRO prema Natjecateljima – 02.02.2016.
2. Rok za online punu prijavu (prema EUREKA tajništvu- Bruxelles) – 18.02.2016. do 20:00h
Odluka o uspješnim prijavama – srpanj 2016./rujan 2016.

Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Ciljevi programa:
[list type=”icon-arrow”]

  • potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet,
  • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika,
  • stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.
[/list]

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Najmanje 50% aktivnosti treba provoditi partner koji je R&D performing SME. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija. Obrti, fizičke osobe ne mogu sudjelovati u Programu. Velika poduzeća mogu sudjelovati jedino uz 100%-tno samostalno financiranje.

Vrijednost financiranja: max. 200.000 EUR ili do 70 % opravdanih troškova hrvatskog partnera na projektu, ovisno što je manje.
Vremensko trajanje: max. 36 mjeseci.
Vrsta projekta: Razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa
Opravdani troškovi: plaće zaposlenih, oprema i sitni inventar, troškovi usluga, troškovi putovanja, ostali razvojni troškovi.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u Programu mogu se javiti TERA Tehnopolis na broj telefona 031 251 000, putem e-pošte na ured[at]tera[.]hr ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

X
Secured By miniOrange