Nova prilika za razvitak i putovanja!

Udruga europskih trgovinskih i industrijskih komora, Eurochambres, pokreće novi program mobilnosti.

Program je sličan programu Erasmus za mlade poduzetnike, ali s fokusom na zemlje Istočnog partnerstva (Armenija, Azerbajdžan, Gruzija, Moldavija i Ukrajina) koje mogu sudjelovati u poslovnoj razmjeni kod domaćina na području EU.

 

Za program su prihvatljivi:

  1. Osoblje BSO-a (Business Support Organisations – Organizacije za potporu poduzetnicima) Istočnog partnerstva – razmjena najduže dva mjeseca u BSO-u iz EU;
  2. Poduzetnici i vlasnici ili menadžeri MSP-ova Istočnog partnerstva – razmjena najduže jedan mjesec s poduzetnikom/MSP domaćinom iz EU.

 

Sudionici će dobiti paušalni iznos ovisno o državi u koju odlaze, koji će pokriti trošak puta, osiguranje, smještaj i osnovne životne troškove. Iznosi su znatni jer su razmjene kratke što može povećati trošak smještaja i prijevoza.

Domaćini, BSO-vi i MSP-ovi, dobit će fiksnu financijsku potporu od 350 eura mjesečno, što djelomično treba pokriti trošak još jedne osobe u poduzeću – stol, mobitel/Internet, itd.

Predviđa se 85 razmjena, 50 BSO-va i 35 MSP-ova, u razdoblju od veljače do svibnja 2023.

 

Posebno potičemo Ukrajince da se prijave, čak i ako nisu trenutno u Ukrajini.

 

Iako Program već ima svoju bazu domaćina, BSO-vi i MSP-ovi mogu predložiti i domaćina van baze s kojim su imali prethodnu suradnju.

 

Požurite, prijave traju samo do 1.ožujka!

 

Više informacija pronađite OVDJE.

 

X
Secured By miniOrange