NOVE USPJEŠNE RAZMJENE U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS ZA MLADE PODUZETNIKE

Dvije buduće poduzetnice iz Hrvatske su prepoznale prednosti koje nudi Program te su svoja prva iskustva stekle kod iskusnih poduzetnika u Srbiji. Riječ je o Kristini Lešković koja ima u planu pokrenuti agenciju za oglašavanje poduzetnika početnika i malih tvrtki te njihovih proizvoda i usluga. S druge strane, Stanislava Časar Migleš iz Belog Manastira planira osnovati optičarsku radnju u kojoj će vršiti kontrolne preglede vida te izrađivati, popravljati i naručivati sve vrste dioptrijskih i sunčanih naočala.

Erasmus za mlade poduzetnike je prvi puta pokrenut 2008. godine te su već tada postignuti izuzetni rezultati u usavršavanju novih poduzetnika pod mentorstvom iskusnih poduzetnika u EU. Uspješna provedba Programa se i dalje nastavlja. Dvije buduće poduzetnice iz Hrvatske su prepoznale prednosti koje nudi Program te su svoja prva iskustva stekle kod iskusnih poduzetnika u Srbiji.

Buduća poduzetnica, Osječanka Kristina Lešković, ima u planu pokrenuti agenciju za oglašavanje poduzetnika početnika i malih tvrtki te njihovih proizvoda i usluga. Kristina bi se prvenstveno usmjerila na digitalno i online oglašavanje, prethodno se konzultirajući sa svojim klijentima o njihovim proizvodima, potencijalnim potrošačima te kreiranju vlastitog brenda. U cilju stjecanja dodatnih znanja i vještina u pokretanju vlastite tvrtke, Kristina se prijavila u program Erasmus za mlade poduzetnike. „Krenula sam preko Erasmusa za mlade poduzetnike početkom siječnja u Srbiju u grad Novi Sad i službeno sam u gradu već tjedan dana. Moj domaćin Biljana Viduka me je lijepo dočekala i prihvatila u svoju tvrtku i za sada se izvrsno slažemo. Pomaže mi koliko god može, daje mi korisne savjete u vezi vođenja tvrtke i čak mi je pokazala već neke odrađene poslove koje je obavila za svoje klijente kako bih dobila bolju ideju usluge koju njezina tvrtka pruža. U slobodno vrijeme malo obilazim grad i upoznajem nove ljude koje sigurno ne bih upoznala bez ove razmjene. U svakom slučaju, za sada sam jako zadovoljna sa svojim domaćinom i gradom i preporučujem ovo svakome tko želi naučiti nešto novo, upoznati ljude i sveobuhvatno se dobro provesti.“, rekla je Kristina.

Stanislava Časar Migleš iz Belog Manastira, planira osnovati optičarsku radnju u kojoj će vršiti kontrolne preglede vida te izrađivati, popravljati i naručivati sve vrste dioptrijskih i sunčanih naočala. Cilj je da u kratkom vremenskom periodu izvrši pregled, izradi naočale i isporuči gotov proizvod svome klijentu. Stanislava se u Program uključila u cilju dodatnog napretka u vidu usavršavanja njezinog znanja za otvaranje vlastite optike te pružanja stručne pomoći svojim budućim klijentima. Stanislava trenutno boravi u Srbiji te se upoznaje s drugačijim i novijim načinom rada. „Dana 15.1.2018. počela je razmjena odnosno moj boravak kod domaćina. Moji dojmovi su pozitivni, uz pomoć ovog programa može se puno naučiti i usavršiti za budućnost. Sve protiče po planu i jako sam zadovoljna.“, ističe Stanislava.

Program svim sudionicima prije svega pruža osobni razvitak, promjenu načina razmišljanja te je većina sudionika nakon razmjene još odlučnija pokrenuti svoju vlastitu tvrtku. Razmjena im također omogućuje prikupljanje znanja neophodnih za njihovo buduće poslovanje te potiče samouvjerenost u postizanju njihovog cilja i izbjegavanje velikih poduzetničkih početnih pogrešaka.

X
Secured By miniOrange