NOVE USPJEŠNE RAZMJENE U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS ZA MLADE PODUZETNIKE

Erasmus za mlade poduzetnike je prvi puta pokrenut 2008. godine te su već tada postignuti izuzetni rezultati u usavršavanju novih poduzetnika pod mentorstvom iskusnih poduzetnika u EU. Uspješna provedba Programa se i dalje nastavlja. Dvoje budućih poduzetnika iz Hrvatske je prepoznalo prednosti koje nudi Program te su svoja prva iskustva stekli kod iskusnih poduzetnika u Srbiji.

Stanislava Časar Migles buduća je poduzetnica koja je odlučila sudjelovati u razmjeni ponajprije radi stjecanja novog iskustva i razmjene već stečenih znanja i vještina. Zoran Petrović iz Novog Sada pristao je biti njezin domaćin te su ostvarili razmjenu u trajanju od četiri mjeseca. Tijekom razmjene Zoran je Stanislavu podučio svim aspektima vođenja poslovanja te svemu što je potrebno za pokretanje vlastite optike. „Iskustvo stečeno na razmjeni vrlo je važno, ponajviše zbog stvari koje se ne mogu naučiti u školi nego se moraju svladati kroz praksu. Putem programa Erasmus za mlade poduzetnike i razmjenom poduzetnika u inozemstvu moguće je u potpunosti steći znanje i iskustvo potrebno za daljnju djelatnost“, rekla je Stanislava.

Buduća poduzetnica Kristina Lešković je razmjenu ostvarila u tvrtki Spescom Consulting d.o.o. u Srbiji, s mentoricom Biljanom Vidukom. Obje su poduzetnice imale koristi od razmjene, stekle nova iskustva i razmijenile već stečena znanja i vještine te dobile bolji uvid u strano tržište i marketing, s mogućnošću daljnje suradnje u bliskoj budućnosti. Sudjelovanjem u Programu, Kristina je proširila svoja znanja, stekla nove radne navike i vještine, upoznala se s raznim marketinškim strategijama, brendiranjem, načinima prilagodbe potrebama klijenata te svemu potrebnom za osnivanje vlastite tvrtke. Također, mlada je poduzetnica stekla brojna nova poznanstva, među kojima su i potencijalni suradnici na budućim projektima. „Preporučujem ovaj program svim potencijalnim sudionicima koji se još predomišljaju i nisu u potpunosti sigurni je li ovaj program za njih ili nije. Moje je iskustvo bilo izuzetno pozitivno i drago mi je da sam otišla, naučila nešto novo i upoznala nove ljude.“, rekla je Kristina.

Program svim sudionicima prije svega pruža osobni razvitak, promjenu načina razmišljanja te je većina sudionika nakon razmjene još odlučnija pokrenuti svoju vlastitu tvrtku. Razmjena im također omogućuje prikupljanje znanja neophodnih za njihovo buduće poslovanje te potiče samouvjerenost u postizanju njihovog cilja i izbjegavanje velikih poduzetničkih početnih pogrešaka.

X
Secured By miniOrange