Obilježen Svjetski dan pčela

Obilježen je Svjetski dan pčela, 20. svibnja 2022. godine, na mini sajmu lokalnih pčelarskih proizvoda.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti pčela za život na Zemlji, Ujedinjeni narodi su još 2017. godine proglasili 20. svibnja “Svjetskim danom pčela”.


Danas, 20. svibnja 2022. godine, tvrtka TERA Tehnopolis d.o.o. podržala je ovu inicijativu pridruživanjem mini sajmu lokalnih pčelarskih proizvoda koji se održao u parku kod glavne osječke tržnice. Djelatnici tvrke su u okviru sajma predstavili zainteresiranima Erasmus+ projekt beeB koji se provodi s ciljem razvoja alata koji će pčelarima omogućiti stjecanje vještina u ovom području uporabom inovativnih i prilagodljivih metoda stručnog usavršavanja koje se temelje na ekološkim i dobrim pčelarskim praksama.

     

Također, posjetiteljima sajma predstavljen je i program EIT Food koji je usmjeren na poticanje poduzetništva i inovacija u poljoprivedno-prehrambenom sektoru, a čije aktivnosti TERA Tehnopolis d.o.o. u Hrvatskoj provodi od lipnja 2018. godine.

Ukoliko se želite uključiti u aktivnosti projekata javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange