Objavljen natječaj za ubrzanje razvoja ruralnog turizma

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je novi natječaj da bi identificirala najbolje ideje koje će pomoći ruralnim zajednicama da se oporave od utjecaja pandemije COVID-19.

Natječaj ima za cilj podržati ruralni turizam kao ključni alat za borbu protiv depopulacije, promicanje uključivanja i smanjenje regionalnih nejednakosti u prihodima i razvoju kao dio posebnog fokusa UNWTO-a na turizam za ruralni razvoj.

Prijave su otvorene za četiri kategorije:
[list type=”icon-arrow”]

  • Ljudi – projekti koji potiču stvaranje radnih mjesta i prilika, promiču osnaživanje spolova i mladih te grade mogućnosti za ranjive skupine u ruralnim područjima.
  • Planet – izgradnja boljih projekata povezanih s promicanjem i zaštitom prirodnih resursa, uključujući rješavanje utjecaja turizma na klimatske promjene, otpad i potrošnju resursa
  • Prosperitet – mogućnosti za rast start-up tvrtki koje nude inovativna rješenja kroz nove poslovne modele, instrumente koji promiču pristup financiranju, tržištima i marketingu za turizam u ruralnim područjima
  • Pogon ruralne tehnologije – primjena novih tehnologija za unapređenje turizma i razvoja u ruralnim područjima [/list]

Rok za prijavu je 1.7.2021. godine, a više informacija o natječaju pronađite na sljedećoj poveznici.


TERA ASISTENCIJA U NATJEČAJU

TERA Tehnopolis nudi potencijalnim prijaviteljima asistenciju u pripremi i provedbi projekata. Usluge koje TERA pruža se odnose na savjetodavne usluge, pripremu natječajne dokumentacije, upravljanje projektom te komercijalizaciju projekta i plasiranje proizvoda na tržište EU uz pomoć Europske poduzetničke mreže.
Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek.

Obavijesti o Natječajima provode se u okviru informiranja u sklopu projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike II. Ukupnu vrijednost projekta TERA SAPO II, u iznosu od 794.789,60 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 490.224,45 kn.

X
Secured By miniOrange