Održan EIT Food Awareness Day i sastanak hrvatskih partnera projekta dRural u Metkoviću

Na događaju se govorilo o važnosti ekološke održivosti i zaštite intelektualnog vlasništva, kao i o mogućnostima koje pružaju EU projekti. Uz spomenuto, održana je i panel rasprava na temu „Kako razviti održivi lanac opskrbe hranom uz pomoć inicijativa EIT Food i dRural?“. #eitfood #awarenessday #dRural #metković

TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka već je četiri godine nacionalni EIT Food HUB za područje Hrvatske. Vrijeme prije početka godišnjih odmora iskoristila je za podizanje svijesti o EIT Food aktivnostima na području grada Metkovića te je, u suradnji s Gradom Metkovićem, organizirala EIT Food Awareness Day događaj. Događaj je održan 18. lipnja 2021. godine, u sklopu projekta dRural – tržište usluga za europska digitalna područja čija je provedba započela u siječnju 2021.

Na događaju se govorilo o važnosti ekološke održivosti i zaštite intelektualnog vlasništva, kao i o mogućnostima koje pružaju EU projekti. Uz spomenuto, održana je i panel rasprava na temu  „Kako razviti održivi lanac opskrbe hranom uz pomoć inicijativa EIT Food i dRural?“.

Glavni cilj dRural projekta je razviti i implementirati tržište digitalnih usluga za europske ruralne regije u području socijalnih i zdravstvenih usluga. Provedba projekta će trajati do lipnja 2024. godine, a financiran je iz programa Obzor 2020. Europske unije koji obuhvaća područje istraživanja i inovacija u razdoblju 2014.-2020.

X
Secured By miniOrange