Održan info dan o deep tech fondu Vesna Venture Capital

Dana 25. lipnja 2024. godine u rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održan je info dan o deep tech fondu za središnju i istočnu Europu – Vesna Venture Capital. Info dan su zajedno organizirali Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i TERA Tehnopolis, a prezentaciju je držao mr.sc. Dalibor Marijanović, partner u Vesna Venture Capitalu. Info dan je održan u sklopu projekta EEN – Enterprise Europe Network.

Deep tech jest tehnologija temeljena na značajnim, često opipljivim, inženjerskim i znanstvenim inovacijama. Vesna Venture Capital podržava projekte koji imaju superioran tržišni potencijal, s ciljem komercijalizacije nove tehnologije. Deep tech je posebno značajan u današnje vrijeme jer adresira stvarne probleme u svim industrijama i predstavlja budućnost kroz revolucionarne tehnologije.

Vesna Venture Capital je prvi deep tech fond s komponentom transfera tehnologije u središnjoj i istočnoj Europi. Fokusiran je na Hrvatsku i Sloveniju te nudi podršku u TRL fazama (Technology Readiness Level – razina tehnološke spremnosti), od TRL3 – eksperimentalni dokaz koncepta – do TRL9 – potpuna komercijalna primjena. U partnerstvu je s više od 20 istraživačkih instituta u dvjema državama, a pokriva tri sektora:

  • tehnologija za klimu i okoliš: biotehnologija, gospodarenje otpadom, energija, pametni gradovi, cirkularno gospodarstvo, prijevoz, itd.;
  • napredni materijali: polimeri, biomaterijali, Space Tech, poluvodiči, pametni materijali, robotika, Big Data, itd.;
  • umjetna inteligencija i ICT: strojno učenje, cyber security, Internet stvari (IoT), proširena stvarnost, kvantna računala, itd.

Partnerstvo s Vesna Venture Capital osmišljeno je kako bi donio rezultate za sve dionike (istraživačke institucije, znanstvenike, start-upove, poduzetnike, industrijske partnere, investitore):

  • financiranje komercijalizacije tehnologije
  • rješavanje probleme istraživačkih institucija u vezi s logistikom, financiranjem u najranijoj fazi, tehnološkim razvojem i implementacijom
  • dodavanje vrijednosti izvan akademskog područja

Info dan se završio pitanjima sudionika koji su bili izrazito zainteresirani za temu te su izrazili zadovoljstvo održanom prezentacijom.

Za više informacija o Vesna Venture Capital, posjetite službenu stranicu fonda, ili kontaktirajte TERU e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange