Održan LEAP Summit 2021

Ovogodišnja konferencija LEAP Summit 2021 održana je u virtualnom okruženju na tri paralelne pozornice od 14.5.2021. do 15.5.2021. godine u Zagrebu, a okupila je preko 80 svjetski poznatih predavača te donijela motivirajuće priče i multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalno poslovanje, održivi razvoj i zelenu energiju. #LEAPsummit2021 #ekološkapoljoprivreda #održivaproizvodnja #EITFood

LEAP Summit najveća je međunarodna konferencija za mlade u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi čija je misija inspirirati i educirati buduću generaciju inovatora, poduzetnika, lidera i pokretača pozitivnih promjena u društvu, a provodi se pod generalnim pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Ovogodišnja je konferencija održana u virtualnom okruženju na tri paralelne pozornice od 14.5.2021. do 15.5.2021. godine u Zagrebu, a okupila je preko 80 svjetski poznatih predavača te donijela motivirajuće priče i multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalno poslovanje, održivi razvoj i zelenu energiju.

Na pozornici Green stage održana je panel rasprava Održiva poljoprivredna proizvodnja na kojoj su sudjelovali: Matija Žulj (osnivač i direktor agritech start-up tvrtke Agrivi), prof. dr. sc. Ivan Štefanić (direktor TERA Tehnopolis d.o.o.) i Tino Prosenik (Yachtmaster Group). Razgovarali su o izazovima osuvremenjivanja poljoprivrede pomoću tehnologije, a naglasak je bio na ekološkoj proizvodnji. Matija Žulj istaknuo je da poljoprivrednici koji uz pomoć tehnologije unaprjeđuju proizvodnju, moraju uspostaviti pravila koja će pratiti te neprekidno učiti, donositi odluke i usmjeriti se na nutritivno vrijedne i tražene proizvode. Prodaja se prebacuje u online okruženje i marketing postaje sve važniji, no u svemu su ključne inspiracija, vizija i motivacija. To je potvrdio i Tino Prosenik koji je govorio o Grunteku, projektu mikro uzgoja, odnosno konceptu koji gradskim obiteljima omogućava da Gruntek za njih održava organski vrt, a pritom sami biraju što će se saditi te uživaju u blagodatima eko uzgojenog voća i povrća. Prof. dr. sc. Ivan Štefanić naglasio je važnost promocije i brandinga te mentoriranja za mlade poduzetnike te kao ključnu istaknuo usmjerenost na korisnika, a ne na konkurenciju. Zaključili su da poljoprivreda itekako ima budućnost, no važne su vizija, ideja, učenje i istraživanje te se, nakon što se postavi sustav, mogu postići sjajni rezultati i na lokalnoj, nacionalnoj pa i globalnoj razini. Panel raspravu pronađite na sljedećoj poveznici od 57:45 do 1:54:28.

Nakon panel rasprave prof. dr. sc. Ivan Štefanić izložio je prezentaciju na  temu „Klimatski prihvatljive poljoprivredne prakse za prijelaz na održivu poljoprivredu“. Prezentaciju pogledajte na sljedećoj poveznici od 4:09:12 do 4:28:41 te saznajte više o tome kako vam u poslovanju može pomoći EIT Food zajednica i EIT KIC.

 

 

X
Secured By miniOrange