Održan radni sastanak s ciljem unaprjeđenja života u ruralnom području

Projekt dRural započeo je u siječnju 2021. godine, a glavni mu je cilj razviti i uspostaviti digitalno rješenje u području socijalnih i zdravstvenih usluga koje će poboljšati razinu pristupačnosti istih stanovnicima ruralnih područja te samim time olakšati put poslovnim subjektima, koji pružaju digitalne usluge, do krajnjih korisnika (kupaca). Ovakvo će tržište usluga biti unaprijeđeno u četiri europske ruralne regije – španjolskoj regiji Extremadura, švedskoj Jämtland Härjedalen, nizozemskoj regiji Gelderland i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Ovog je mjeseca projekt obilježio 15. mjesec provedbe, a tim su se povodom projektni partneri, uključujući TERA Tehnopolis d.o.o., od 15. do 17. ožujka 2022. godine okupili u nizozemskom gradu Nijmegenu gdje su održali projektni sastanak i priključili se događaju Health Valley Event 2022 koji je okupio dionike uključene u inovacije, znanost i poslovanje u području životnih znanosti i zdravstva.

Na projektnom sastanku, 15. ožujka 2022. godine, partneri su razgovarali o nizu pitanja bitnih za suočavanje s budućim projektnim izazovima. Sastanak je započeo izvještajem o angažmanu dionika i razvoju ekosustava kojeg je vodilo Sveučilište Twente, a nakon čega je uslijedila rasprava o zahtjevima za slučajeve upotrebe i definiciji dRural inovacija od strane BDT-a i Udruženja eko-inovacija na Balkanu (ABE). Fokus rasprave potom se premjestio na poslovne modele i održivost dRural koncepta izvan granica projekta. Sastanak je nastavljen prezentacijom tvrtke Emergya o cjelokupnom statusu definicije složenih usluga u svakoj regiji u kojoj će se digitalno rješenje implementirati.

Predstavnici regija sudjelovali su i na 4 okrugla stola na kojima se raspravljalo o sljedećim temama:

  • Glavna područja koje treba obuhvatiti u nadolazećim otvorenim pozivima;
  • Tehnički aspekti projekta;
  • Poslovni modeli;
  • Eksploatacija i utjecaj projekta;

Što slijedi u projektu?

Uskoro će projekt dRural pokrenuti otvorene pozive i promovirati ih na službenoj web stranici projekta. Također, u okviru svakog radnog paketa u projektu razvit će se složene usluge i funkcionalnosti, dovršiti dizajn strategije dRural platforme i odrediti zahtjevi korisnika.

X
Secured By miniOrange