ODRŽANA RADIONICA „INOVATIVNO PODUZETNIŠTVO“ U SKLOPU DANA OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA U HRVATSKOJ

„Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ predstavljaju način na koji se Hrvatska i ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima Europske unije. Organiziranjem „Dana otvorenih vrata EU projekata“, od 6. do 13. svibnja 2018. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije okuplja uspješno provedene projekte sufinancirane iz EU fondova.

TERA Tehnopolis je u događaj bila uključena kroz organizaciju radionice na temu Inovativno poduzetništvo koja je bila održana 8. svibnja 2018. godine. Sudionici radionice su bili studenti, poduzetnici i poduzetničke potporne institucije među kojima su bile osobe s posebnim potrebama. Cilj edukacije je ujedno bio promovirati jednake mogućnosti i ravnopravnost te ovu ciljanu skupinu uključiti u projektne aktivnosti.

Radionica je obuhvatila četiri projekta od kojih svaki pridonosi ispunjenju određenog cilja:

  1. I-Dare – edukacija u području pisanja inovativnog poslovnog plana,
  2. Budi uzor® – natjecanje u pisanju poslovnih planova,
  3. Erasmus za mlade poduzetnike – stjecanje praktičnog iskustva u inozemstvu,
  4. Europska poduzetnička mreža (EEN) – internacionalizacija poslovanja.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ prvi su puta održani prošle godine, kada je više od 70 uspješnih projekata diljem Hrvatske otvorilo svoja vrata za oko 10 tisuća zainteresiranih posjetitelja koji su, sudjelujući u aktivnostima diljem Hrvatske, upoznali projekte sufinancirane sredstvima iz EU fondova, čija je uspješna provedba doprinijela razvoju u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

X
Secured By miniOrange