Održana uvodna konferencija i kick-off meeting projekta razvoja programa diplomskog studija iz palijativne skrbi

U ponedjeljak, 14. ožujka 2022. godine, uspješno se održala uvodna konferencija i kick-off meeting na Univerzo v Mariboru, Fakulteto za zdravstvene vede, s temom osmišljavanja i provedbe združenog diplomskog studija iz palijativne skrbi financiranog sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Združeni diplomski studij palijativne skrbi razvijat će se u sklopu projekta Design and Implementation of Master Degree in Palliative Care (DSGN-PALL-CARE). Nositelj je ovog projekta Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, a partneri su Univerzo v Mariboru Fakulteto za zdravstvene vede i Univerzitet u Sarajevu, dok tehničku podršku projektu pruža TERA Tehnopolis d.o.o., članica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Projekt je financiran sredstvima Europske komisije putem poziva ERASMUS-EDU-2021-EMJM-DESIGN, na koji je prijavljeno 148 projekata iz područja visokog obrazovanja institucija država članica Europske unije, a projekt Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek ostvario je visoko 11. mjesto od ukupno 48 projekata kojima je odobreno financiranje. Ukupni proračun projekta iznosi 55.000,00 €, a vrijeme provedbe projekta je od 1. veljače 2022. do 30. travnja 2023. godine.

Glavni je cilj projekta razviti diplomski studij usavršavanja usmjeren na razvijanje nacionalnog standarda znanja, vještina i kompetencija pružatelja palijativne skrbi te podizanje svijesti o važnosti palijativne skrbi među studentima i općom javnosti radi poboljšanja kvalitete skrbi. S obzirom na rastuću potrebu za uslugama palijativne skrbi, postoji također i rastuća potreba za visokoobrazovanim stručnjacima koji će pružati te usluge.

Provedba projekta usavršavanja doprinijet će povećanju broja obrazovanih stručnjaka koji će pomoći u rješavanju postojećih problema i biti kompetentni skrbiti za palijativne bolesnike.

X
Secured By miniOrange