Održano Startup natjecanje i razvoj inovacija učenika u okviru Festivala pismenosti u Osijeku

Festival pismenosti održava se od 22. do 24. ožujka 2023. godine u Osijeku, a drugi dan događaja, 23. ožujka 2023. održano je Startup natjecanje i razvoj inovacija učenika. Učenici su izložili svoje inovativne ideje pred članovima žirija koji dolaze iz različitih start-up tvrtki u Osijeku. Glavni organizator događaja je Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Veliko nam je zadovoljstvo što su prva tri mjesta osvojili učenici s inovativnim idejama koje su povezane s poljoprivredno-prehrambenim sektorom: DRONEHUB, Low Power Data Loger i GreenTitan – 3D printana robotska kosilica. Učenici su nagrađeni vrijednim nagradama: putovanjima na različite sajmove povezane s ovim sektorom.

 

                     

 

TERA Tehnopolis uključena je u provođenje edukacija učenika te je sudjelovala i na ovom važnom događaju. Dodatne edukacije s učenicima su već u planu, a cilj im je dodatno ih pripremiti za ovakav tip natjecanja, razviti do kraja njihove poslovne planove i proizvode te ih potaknuti na pokretanje vlastitih tvrtki.

Zaista smo sretni što imamo priliku raditi s ovako mladim i ambicioznim ljudima koji su zasigurno pokretači inovativnog poslovnog sektora u budućnosti!

 

Čestitke pobjednicima!

 

X
Secured By miniOrange