OPERATIVNA SKUPINA ZA NACIONALNE OPSKRBNE LANCE

Ideja povezivanja ekoloških proizvođača i velikih kupaca u Hrvatskoj je poprilično stara. Osim svega nekoliko priča o uspjehu, ideja do sada nije bila toliko uspješna. Grupa predanih ljudi to želi promijeniti osnivanjem Operativne skupine za nacionalne opskrbne lance koja je održala inicijalni sastanak u Zagrebu 1. veljače 2019. godine.

Inicijatori ideje su udruge koje okupljaju eko proizvođače i proizvođačka organizacija EKOGOS, a TERA Tehnopolis i Hrvatska gospodarska komora podržavaju inicijativu kroz projekt Europska poduzetnička mreža (EEN) i ORGANIC BRIDGE. Sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Svi prisutni su se složili da je nužna suradnja i poduzimanje zajedničkih mjera za značajniji razvoj ekološke proizvodnje i prodaje na području RH, stoga je dogovoreno da se krene u osnivanje nacionalnog opskrbnog lanca eko proizvodima kroz objedinjavanje ponude i razvoj zajedničke logistike.

Ukoliko se želite pridružiti ovoj skupini, kontaktirajte nas na broj telefona 031 251 000 ili putem e-pošte lidija[at]tera[.]hr.

X
Secured By miniOrange