OSJEČKI I POŽEŠKI STUDENTI U BORBI ZA 100.000,00 € U SKLOPU EUROPSKOG POSLOVNOG AKCELERATORA KATANA

Novi akcelerator je namijenjen start-up tvrtkama, malim i srednjim poduzetnicima, istraživačima, novinarima i blogerima te ostalim članovima start-up zajednice.

Logo_KATANANa tržištu rada mladi su najtraženija radna snaga. Njihove karakteristike su marljivost, poduzetnost, originalnost, kreativnost i iskrenost, što se sve više uspoređuje s novom generacijom mladih osoba, tzv. Generacijom Y. Ovaj naraštaj se razlikuje od prošlih generacija zbog različitih uvjeta u kojima su odrasli čemu najviše pridonosi intenzivan razvoj tehnologija i dostupnost različitih informacija. No, uz sve prednosti koje ova generacija nosi, velika očekivanja te pomanjkanje iskustva nakon završenog obrazovanja su glavni problemi s kojima ova generacija suočava. Stoga, omogućavanje sudjelovanja u izvannastavnim aktivnostima, povezanih s fakultetskim obrazovanjem, studentima otvaraju dodatne mogućnosti te pružaju veće šanse pri prvom zapošljavanju.

Priliku za stjecanjem iskustva su iskoristili i studenti Poljoprivrednog i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te Veleučilišta u Požegi. Riječ je o KATANI, europskom poslovnom akceleratoru koji je u potrazi za obećavajućim poduzetnicima koji žele sudjelovati u kreiranju budućnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora. Prije svega, projekt osigurava 2.000,00 € za 100 najboljih prijavitelja, dok će 10 najboljih prijavitelja biti nagrađeno sa 100.000,00 €. Uspješni prijavitelji će biti nagrađeni i s paketom usluga vrijednim 20.000,00 € koji uključuje mogućnost sudjelovanja na 14 poslovnih susreta u Europi, tri dana sudjelovanja na Bootcamp-u i Međunarodnom investicijskom forumu gdje imaju priliku prezentirati svoje ideje potencijalnim investitorima i partnerima.

KATANA_21.2.2017S unaprijed pripremljenim video snimkama, četiri tima iz Osijeka i Požege su sudjelovala na informativnoj radionici i probnom snimanju 21. veljače 2017. godine u Novom Sadu gdje su zajedno s ostalim zainteresiranim sudionicima dobili više informacija o uvjetima natjecanja i načinu prijave. Osim studenata, sudjelovanje na natjecanju je namijenjeno i start-up tvrtkama, malim i srednjim poduzetnicima, istraživačima, novinarima i blogerima te ostalim članovima start-up zajednice. Prethodnim sudjelovanjem na treninzima pod vodstvom mentora prof.dr.sc. Ivana Štefanića, u detalje razrađenim poslovnim idejama te kompletno dovršenim poslovnim planom, hrvatski sudionici natjecanja Katana su savršeni primjer kako fakultetsko obrazovanje može uvelike povećati šanse pri stjecanju prvog poslovnog iskustva.

Snimke se učitavaju preko YouTube kanala i ne smiju biti duže od dvije minute. Nakon svih pristiglih prijava, slijedi njihovo pregledavanje i ocjenjivanje u kojem sudjeluju svi prijavitelji koji su ujedno i evaluatori natjecanja.

X
Secured By miniOrange