Osnaživanje i olakšavanje suradnje MSP-ova i istraživačko tehnoloških organizacija

Jedan od najvećih izazova europske industrije su globalna konkurencija i potreba za učinkovitijim korištenjem energije i resursa. Ključne razvojne tehnologije (KET) odgovaraju na ove izazove te pridonose razvoju strateških tehnologija, gospodarskom rastu i otvaranju radnih mjesta te pružaju doprinos u rješavanju društvenih izazova. KET tehnologije su ključne za unaprjeđenje proizvoda i procesa regionalnih inovacijskih sposobnosti, otvaranje novih prilika na tržištu te osiguranje buduće konkurentnosti industrije Srednje Europe na svjetskoj razini.

Projekt KETGATE okuplja poduzetničke potporne organizacije i istraživačke institute iz osam zemalja, a omogućuje malim i srednjim poduzećima pristup visokim tehnološkim uslugama kako bi osnažili suradnju s relevantnim dionicima u području istraživanja i tehnologije. Cilj je da u konačnici mala i srednja poduzeća brže i efikasnije plasiraju pametna rješenja na tržište, utječu na privatna i javna ulaganja te podupiru dinamičan razvoj znanja temeljenog na KET tehnologijama i potiču primjene na području Srednje Europe.

Projekt također ima za cilj u svoje aktivnosti uključiti istraživačko-tehnološke organizacije koje mogu ponuditi svoju stručnu ekspertizu poduzetnicima kako bi se bolje organizirala i postavila mreža KET pristupnih točaka. Potencijalni paket usluga za istraživačko-tehnološke organizacije uključuje: promidžbu usluga, osnaživanje i olakšavanje suradnje s MSP-ovima, program usavršavanja, financijske sheme.

U tu svrhu se organizira KETGATE radionica te se mole svi zainteresirani da iskaz o sudjelovanju na radionici potvrde putem sljedeće poveznice. Radionica će se organizirati ovisno o broju prikupljenih iskaza interesa, a okvirni plan održavanja radionice je početkom srpnja. O točnom datumu održavanja radionice će svi zainteresirani biti naknadno obavješteni.

Projekt KETGATE sufinancira Europska unija kroz program Interreg, Europe Central Regional Development Fund.

X
Secured By miniOrange