Ostvarite MobiliseSME međunarodnu razmjenu u zadnjim mjesecima programa

Ukoliko ste u fazi planiranja i postavljanja ciljeva za novu poslovnu godinu, mogućnost sudjelovanja u programima međunarodnih razmjena izvrsna je prilika za stjecanje zanimljivih iskustava i novih znanja i vještina.

MobiliseSME je program međunarodnih razmjena namijenjen osoblju malih i srednjih poduzeća, sufinanciran od EaSI programa (EURES) Europske unije. Osnovni cilj MobiliseSME programa je podržati kratkoročne prekogranične razmjene zaposlenika, menadžera i/ili (su)vlasnika malih i srednjih poduzeća.

Odlukom Europske komisije, program je produžen do 31. ožujka 2023,. stoga vas pozivamo da se registrirate i ostvarite međunarodnu razmjenu do kraja tekućeg ciklusa!

Na drugom konzorcijskom sastanku MobiliseSME programa, održanom početkom studenog, raspravljalo se o dosadašnjim rezultatima Programa. Kroz analizu postavljenih ciljeva i ostvarenih rezultata, zaključili smo da je četiri mjeseca prije završetka Programa ostvareno oko 85% planiranih razmjena na razini konzorcija. Na sastanku se također raspravljalo o mogućnostima poboljšanja planiranja i pripreme razmjene, poboljšanju podrške malim i srednjim poduzećima kod pristupa inozemnom tržištu, komunikacijskim kampanjama prije završetka Programa, o pripremi brojnih uspješnih priča koje su proizašle iz razmjena te o završnoj konferenciji Programa. Završna konferencija MobiliseSME programa će se održati u Bruxellesu u ožujku 2023. godine, na kojoj očekujemo brojne uspješne priče te optimističnu najavu novog ciklusa.

U okviru programa MobiliseSME, posredstvom TERA Tehnopolis lokalne kontakt točke, ostvarene su brojne razmjene koje su rezultirale uspješnim poslovnim pričama, razvojem novih aplikacija koje pružaju informacije humanitarnog karaktera, poboljšanjem marketinških strategija i SEO optimizacije, boljom koordinacijom projekt menadžmenta, poboljšanjem turističke ponude, dok su neke razmjene ostvarene s ciljem promocije održivog načina života i zaštite okoliša.

Za više informacija o MobiliseSME programu, kontaktirajte nas telefonski na 031/251-000, putem e-pošte na mobilnost[at]tera[.]hr, osobno na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange