„Otputujmo” u Moldaviju povodom druge virtualne konferencije za ekološke proizvođače i poduzetničke potporne institucije

Pozivaju se poduzetničke potporne institucije, ekološki proizvođači i distributeri iz Hrvatske i Moldavije na drugu virtualnu konferenciju u sklopu projekta Organic Route Croatia-Moldova. Prijavite se i iskoristite jedinstvenu priliku za stvaranje novih poslovnih kontakata, ostvarivanje uspješne poslovne suradnje, razmjenu najboljih praksi te unaprjeđenje vlastita poslovanja!

Poduzetničke potporne institucije, ekološki proizvođači i distributeri iz Hrvatske i Moldavije pozvani su na drugu virtualnu konferenciju u organizaciji poduzetničkih potpornih institucija TERA Tehnopolis d.o.o. iz Hrvatske i EcoVisio iz Moldavije, a koja se održava od 3. do 5. listopada 2022. godine s početkom u 9:00 sati.

Na prvoj virtualnoj konferenciji sudionici su imali priliku upoznati ekološke proizvođače iz Hrvatske, doznati više o zakonodavnom okviru Europske unije za uvoz i izvoz ekoloških proizvoda, certifikaciji ekoloških proizvoda, zaštiti intelektualnog vlasništva, oglašavanju na društvenim mrežama, e-trgovini, brendiranju ekološke hrane te mogućnostima međunarodne suradnje.

Drugo nas izdanje virtualne konferencije pod nazivom „Eastern Partnership to the EU: Bio Food Business Connections” vodi u Moldaviju.

Ekološka proizvodnja i konzumacija ekološke hrane u Moldaviji u značajnom je porastu. Ta zemlja ima sve preduvjete potrebne za unaprjeđenje sektora ekološke poljoprivrede, od kojih su najvažniji pogodni agroekološki uvjeti za proizvodnju velikog broja kultura u skladu s ekološkim načelima uzgoja te povoljna svojstva tala nastala značajnom redukcijom kemijskih sredstava u poljoprivredi u proteklih deset godina. Osim toga, zakonska je regulativa usklađena sa zakonima EU-a, čime je stvoren preduvjet za uvoz i izvoz ekoloških proizvoda.

Sudjelovanjem na konferenciji imat ćete priliku upoznati ekološke proizvođače iz Moldavije, poslušati savjete i iskustva moldavskih stručnjaka u sektoru ekološke poljoprivrede te sudjelovati na individualnim poslovnim sastancima koji se održavaju sve do 31. prosinca ove godine. Neki od najistaknutijih stručnjaka u području ekološke poljoprivrede govorit će o ekološkoj poljoprivredi u Moldaviji, ekološkom turizmu, preradi ekoloških proizvoda, certifikaciji ekoloških proizvoda u Moldaviji, zdravlju tla te preradi ljekovitog i aromatičnog bilja u skladu s načelima ekološke proizvodnje.

Glavni su jezici konferencije engleski i rumunjski, uz simultano prevođenje na hrvatski jezik.

Sudjelovanje na događaju i poslovnim sastancima potpuno je besplatno, a registrirati se možete ovdje. Registracija na platformu omogućit će vam pristup virtualnoj konferenciji i poslovnim sastancima. Ne zaboravite izraditi svoj profil i tako povećati vidljivost svoje tvrtke te dogovoriti poslovne sastanke s potencijalnim partnerima iz Moldavije.

Dnevni red konferencije pronađite ovdje, a za sva pitanja i nejasnoće obratite nam se na adresu e-pošte ured@tera.hr.

Prijavite se i iskoristite jedinstvenu priliku za stvaranje novih poslovnih kontakata, ostvarivanje uspješne poslovne suradnje, razmjenu najboljih praksi te unaprjeđenje vlastita poslovanja!

 

Ovaj je događaj organiziran u okviru projekta „Organic Route Croatia-Moldova”, sufinanciranog od strane inicijative „EU4Business: Connecting Companies”.

X
Secured By miniOrange