Otvoren EIT Food Poziv za dostavu projektnih prijedloga 2022

Inicijativa EIT Food u potrazi je za projektnim konzorcijima zainteresiranim za podnošenje projektnih prijedloga s ciljem plasiranja inovativnih tehnoloških rješenja na tržište poljoprivredno-prehrambenog sektora. #EITFood #natječaj #OpenCall2022 #inovacije #agrifood

Inicijativa EIT Food u potrazi je za projektnim konzorcijima zainteresiranim za podnošenje projektnih prijedloga s ciljem plasiranja inovativnih tehnoloških rješenja na tržište poljoprivredno-prehrambenog sektora.

Projektni prijedlozi u okviru Poziva moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  1. Predložite jedno ili više održivih inovativnih rješenja za koje se može očekivati da će se ubrzo naći na tržištu. Inovativna rješenja moraju biti u skladu s područjima interesa, izazovima i okvirom utjecaja inicijative EIT Food.
  2. Inovativna rješenja moraju biti na razini tehnološke spremnosti 7 (TRL=7) u trenutku podnošenja projektnog prijedloga
  3. Sve predložene aktivnosti, bez obzira na trajanje projekta, moraju na tržište plasirati barem jedno inovativno rješenje do 31. prosinca 2023. godine te ostvariti prihod od najmanje 10.000 eura. Aktivnosti koje završavaju u 2024. godini moraju plasirati dodatnu inovaciju na tržište do 31. prosinca 2024. godine.

Tko može podnijeti projektni prijedlog?

Poziv je otvoren za sve organizacije prihvatljive za financiranje u okviru projekta Obzor Europa. Za podnošenje projektnog prijedloga nije preduvjet biti partner inicijative EIT Food. Od svih organizacija koje ispunjavaju navedene kriterije zahtijevat će se da postanu dio zajednice znanja i inovacija (engl. KIC Partner) i potpišu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (engl. Grant Agreement) s Europskim institutom za inovacije i tehnologiju. Također, organizacije će morati službeno postati partner inicijative EIT Food prije predviđenog datuma početka projektnih aktivnosti.

Dodatne informacije o kategorijama partnerstva inicijative EIT Food, odgovarajuća prava i obveze te obrasce za prijavu pronađite na ovoj poveznici. Više informacija o zahtjevima koje moraju ispunjavati projektni konzorciji i organizacije dostupno je ovdje.

Kako sudjelovati?

Svi prijavitelji moraju podnijeti projektni prijedlog putem online platforme PLAZA.

Prvi je korak za sve nove organizacije otvaranje računa na platformi. Postojeći partneri inicijative EIT Food ne moraju se registrirati jer već imaju pristup.

Ključni datumi

 

  • Poziv otvoren: studenoga 2021. godine
  • Rok za prijavu: siječnja 2022. godine do 23:59 sati po srednjoeuropskom vremenu
  • Panel prezentacija: od 14. do 25. ožujka 2022. godine
  • Komunikacija o odabranim projektnim prijedlozima: od 25. do 29. travnja 2022. godine

 

Više informacija o otvorenom Pozivu pronađite na ovoj poveznici.

X
Secured By miniOrange