Otvoren Poziv za dostavu projektnih prijedloga u području podatkovnih prostora

Poziv je namijenjen MSP-ovima i digitalnoinovacijskim centrima aktivnim u području podatkovnih prostora, a po projektnom prijedlogu može se ostvariti i do 120.000,00 EUR. Rok za dostavu prijedloga je 12. rujna 2022. godine.

Inicijativa i4Trust potiče razvoj inovativnih usluga oko novih lanaca vrijednosti podataka u više sektora.

U okviru inicijative trenutno je otvoren drugi Poziv za odabir 19 projektnih prijedloga da bi se:

  • potaknuli digitalnoinovacijski centri i europske tvrtke u razumijevanju potražnje za podacima, uspostave partnerstava za razmjenu podataka i identificiranje konkretnih slučajeva upotrebe oslanjajući se na pouzdanu i učinkovitu razmjenu podataka,
  • pružila podrška gore navedenim subjektima u usvajanju korisnički prihvatljivih i dokazanih tehnologija za dijeljenje podataka temeljenih na CEF-kompatibilnim i FIWARE Building blokovima, koji pokrivaju sve operativne, pravne, tehničke i upravljačke aspekte povezane s dijeljenjem podataka.

Tko se može prijaviti?

  • MSP-ovi i malo veće tvrtke te
  • digitalnoinovacijski centri.

Po projektnom prijedlogu, konzorcijj se trebaju sastojati od minimalno 4 subjekta: 1 digitalnoinovacijski centar i minimalno 3 MSP-a/malo veće tvrtke. Svi subjekti moraju biti registrirani u nekoj od država članica EU-a, država pridruženih programu Obzor 2020 ili Ujedinjenom Kraljevstvu.

Koje su prednosti sudjelovanja?

Odabrani projektni prijedlozi postat će dijelom devetomjesečnog i4Trust mentorskog programa koji uključuje:

  • financijsku potporu do 120.000,00 EUR po projektnom prijedlogu,
  • doradu slučaja upotrebe,
  • mentorsku podršku u pravnim, operativnim, tehničkim i poslovnim pitanjima,
  • podršku za i4Trust tehnologije.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 12. rujna 2022. godine, a više informacija o Pozivu i obrazac za prijavu pronađite ovdje.

 

DIH TERA (digitalnoinovacijski centar TERA) predstavlja konzorcij koji funkcionira po principu „sve usluge na jednom mjestu“ (eng. „one-stop-shop“) i omogućuje tvrtkama da postanu konkurentnije u pogledu poslovnih/proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga upotrebom digitalnih tehnologija. Konzorcij DIH TERA sastoji se od organizacija sa sjedištem u istočnoj Hrvatskoj, među kojima su sastavnice obaju sveučilišta istočne Hrvatske, razvojne agencije, poduzetničke potporne institucije i istaknuti hrvatski MSP-ovi s bogatim znanjem i iskustvom u području IT sektora i procesa digitalizacije.

 

X
Secured By miniOrange