Otvoren Poziv za dostavu projektnih prijedloga u području prenosivosti podataka

Program DAPSI će podržati vrhunske projekte u području prenosivosti podataka kroz devetomjesečni program, a osigurano je do 150 tisuća eura financijske potpore po projektu, kao i tehnička i poslovna podrška te pristup vrhunskoj infrastrukturi. #dapsi #dataportability #datacompatibility #datasovereignty #datatransparency #financiranje

Osmislili ste novo internetsko rješenje ili inovaciju i spremni ste uhvatiti se u koštac s izazovima u području prenosivosti podataka? Ovaj Poziv definitivno je za Vas!

Organizacija NGI Data Portability and Services Incubator (DAPSI) objavila je treći Poziv na dostavu projektnih prijedloga vrijedan 2.5 milijuna eura koji je namijenjen internetskim inovatorima s ciljem poticanja novih rješenja u području prenosivosti podataka (engl. data portability).

DAPSI će podržati vrhunske projekte kroz devetomjesečni program, a osigurano je do 150 tisuća eura financijske potpore po projektu, kao i tehnička i poslovna podrška te pristup vrhunskoj infrastrukturi.

Prihvatljiva područja za prijavu na Poziv:

  • Kompatibilnost i interoperabilnost podataka ( data compatibility & interoperability)
  • Suverenitet nad podacima ( data sovereignty)
  • Transparentnost podataka ( data transparency)
  • Prenosivost usluga ( service portability)
  • Sigurnost i privatnost ( security & privacy) i dr.

Prijave na Poziv otvorene su do 23. studenoga 2021. godine do 17:00 sati po srednjoeuropskom vremenu, a više informacija pronađite na ovoj poveznici.

Odabrani prijavitelji sudjelovat će u dvofaznom programu podrške s ciljem razvoja naprednih rješenja u području prijenosa podataka i usluga (engl. data and service portability) i pohađati obuku za napredovanje u sljedeći stadij. Svi će uspješni projekti prijeći u drugu fazu u kojoj će se raditi na tome da odabrana rješenja prerastu u doprinose istraživačkoj zajednici i/ili u komercijalna rješenja sposobna odgovoriti na potrebe tržišta.

Obavijesti o Natječajima provode se u okviru informiranja u sklopu projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike II. Ukupnu vrijednost projekta TERA SAPO II, u iznosu od 794.789,60 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 490.224,45 kn.

X
Secured By miniOrange