Otvoren poziv za EIT Food RIS Council (Vijeće)

EIT Food RIS Council (Vijeće) je savjetodavno tijelo koje se sastoji od predstavnika dionika iz EIT RIS država. Članovi će EIT Food RIS Vijeća imati mogućnost korištenja službenog naziva „član EIT Food RIS Vijeća“ i sudjelovanja u EIT Food RIS aktivnostima, mogućnost utjecaja na dizajniranje i provedbu EIT Food RIS aktivnosti te sudjelovanja u europskoj poljoprivredno-prehrambenoj zajednici, naročito kroz aktivno sudjelovanje u EIT Food RIS stručnoj zajednici. #eitfood #eitfoodriscouncil #natječaj

Program EIT Food traži stručnjake koji žele sudjelovati u EIT Food RIS Council (Vijeću) u sklopu EIT Food Regional Innovation Scheme!

EIT Food RIS Council (Vijeće) je savjetodavno tijelo koje se sastoji od predstavnika dionika iz EIT RIS država. Vijeće će podržati EIT Food program u dijalogu o politikama i drugim sinergijama u ciljanim državama, pridonijeti daljnjoj razradi EIT Food instrumenata i projekata te promicati povezanost s državnim tijelima i drugim dionicima, a sve u cilju usklađivanja razvoja EIT Food portfelja s nacionalnim ili regionalnim strategijama pametne specijalizacije (Smart Specialisation Strategies) ciljanih RIS država.

EIT Food RIS Council ciljevi:

  • analiza napretka u provedbi EIT Food RIS strategije 2018.-2020., posebno RIS programa namijenjenih pružanju potpore studentima, poduzetnicima, istraživačima i inovatorima,
  • sudjelovanje u realizaciji EIT Food RIS strategije 2018.-2020. te u pripremi nove strategije nakon 2021. godine,
  • praćenje i evaluacija EIT Food HUB aktivnosti,
  • iznošenje stavova o postojećim problemima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru,
  • sudjelovanje u RIS stručnoj zajednici i drugim događajima (EIT Food Awareness Days i EIT Food Demo Days),
  • promocija EIT Food aktivnosti u RIS državama, uključujući komunikaciju s nacionalnim i regionalnim vlastima.

Koristi i obveze članova EIT Food RIS Vijeća:

  • mogućnost korištenja službenog naziva „član EIT Food RIS Vijeća“,
  • sudjelovanje u EIT Food RIS aktivnostima (nije obavezno),
  • mogućnost utjecaja na dizajniranje i provedbu EIT Food RIS aktivnosti,
  • sudjelovanje u europskoj poljoprivredno-prehrambenoj zajednici, naročito kroz aktivno sudjelovanje u EIT Food RIS stručnoj zajednici (obavezno; najmanje 3 objave na godinu).

EIT Food će pokriti troškove sudjelovanja članova na barem tri sastanka EIT Food RIS Vijeća. Svaki sudionik će imati pokrivene troškove za smještaj i put (po sastanku) u iznosu od 1000 eura.

Rok za prijavu je 26. kolovoza 2021. godine, a elektroničke prijave se šalju na adresu e-pošte RIS[at]eitfood[.]eu. Detalje oko natječaja možete pronaći OVDJE.

X
Secured By miniOrange