Otvoren poziv za male i srednje poduzetnike – Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih potpora za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.140.000.000,00 HRK. Pozivom će se podržati ulaganja MSP-ova u zelene i/ili digitalne tehnologije i tako ojačati konkurentnost i potaknuti rast MSP-ova kako bi povećali njihovu sposobnost da odgovore na izazove tržišta uzrokovane krizom nastalom kao posljedica širenja koronavirusa.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju. Pozivom će se podržati ulaganja MSP-ova u zelene i/ili digitalne tehnologije i tako ojačati konkurentnost i potaknuti rast MSP-ova kako bi povećali njihovu sposobnost da odgovore na izazove tržišta uzrokovane krizom nastalom kao posljedica širenja koronavirusa.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU”.

Ključni uvjeti prihvatljivosti:

[list type=”icon-arrow”]
  • registrirani ste u sektoru C (Prerađivačka industrija) te se projektne aktivnosti odvijaju u predmetnom sektoru;
  • imate pozitivan EBITDA-u u 2019. godini ili 2020. godini (prijavitelji sami biraju referentnu godinu i dostavljaju GFI odnosno Obrazac DOH za odabranu godinu);
  • minimalni udio kapitala i rezervi u pasivi iznosi 10% prema godišnjem financijskom izvješću za odabranu referentnu godinu;
  • imate najmanje jednog zaposlenog temeljem sati rada u odabranoj referentnoj godini.
[/list]

Ukupni najviši iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 7.500.000,00 HRK po projektnom prijedlogu, dok najniži iznos bespovratnih sredstava iznosi 500.000,00 HRK.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je od 30. travnja 2021. godine u 11:00:00 sati do 31. svibnja 2021. godine u 16:00:00 sati. Ukupna alokacija Poziva iznosi 1.140.000.000,00 HRK. Projektni prijedlozi podnose se elektronički putem sustava eFondovi.

Više o natječaju i potrebnoj dokumentaciji pronađite na sljedećoj poveznici.

X
Secured By miniOrange