Otvorene prijave za bespovratna sredstva namijenjena za zaštitu intelektualnog vlasništva

Fond za mala i srednja poduzeća, koji na inicijativu  Europske komisije provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), program je bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima iz EU-a pomoglo u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva. Obavještavamo vas da su od 22. siječnja do 6. prosinca 2024. otvorene prijave za bespovratna sredstva namijenjena zaštiti intelektualnog vlasništva za mala i srednja poduzeća – u okviru Fonda za MSP-ove. Ukupna sredstva za 2024. godinu iznose 20 milijuna EUR te su dostupna tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave. Poduzeća se mogu prijaviti za jedan ili više vrijednosnih kupona (vaučera) u isto vrijeme ili u okviru naknadnih prijava.

Dostupna su 4 vaučera:

Vaučer 1.

Vaučer 1. – za troškove usluge IP Scan-a (ispitivanje potencijala intelektualnog vlasništva poduzeća),

Vaučer 2.

Vaučer 2. – za troškove registracije žiga i industrijskog dizajna putem nacionalnih, regionalnih, europskih i međunarodnih sustava zaštite,

Vaučer 3.

Vaučer 3. – za troškove prijave patenta na nacionalnoj ili regionalnoj razini,  usluge pretraživanja stanja tehnike te troškove pravnog zastupanja za sastavljanje i podnošenje prijave europskog patenta (samo za zastupnike u Registru Europskog patentnog ureda – EPO-a),

Vaučer 4.

Vaučer 4. – za troškove prijave zaštite biljnih sorti na razini Europske unije – troškovi online prijave i ispitivanja.

Dodatne informacije o uvjetima za podnošenje prijave dostupne su u Smjernicama za podnositelje prijave.

Od 2005. godine TERA Tehnopolis d.o.o. registrirani je zastupnik pri Državnom zavodu za  intelektualno vlasništvo, a uz to od 2013. godine obavlja usluge u postupcima zaštite intelektualnog vlasništva i pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku ili putem naše kontakt forme.

 

 

 

 

 

X
Secured By miniOrange