Otvorene prijave za COOPAthon virtualno vikend natjecanje s ciljem razvoja ideja koje adresiraju društvene probleme i izazove

Razmišljate o boljoj budućnosti za sve nas i želite doprinijeti razvoju lokalne zajednice? Zanima Vas kako se to može učiniti kroz provođenje različitih društvenih inicijativa, poduhvata ili putem zadruga? Ako je odgovor potvrdan, pozivamo Vas da se pridružite online natjecanju COOPAthon, koje će se održati od 29. do 31. siječnja 2021. godine, i da zajedničkim snagama unutar 48 sati razvijete rješenje i doprinesete izgradnji bolje budućnosti društva i zajednice. #COOPAthon #natjecanje #ideje #društveniproblemi #društveniizazovi #StepRi

Razmišljate o boljoj budućnosti za sve nas i želite doprinijeti razvoju lokalne zajednice? Zanima Vas kako se to može učiniti kroz provođenje različitih društvenih inicijativa, poduhvata ili putem zadruga?

Ako je odgovor potvrdan, pozivamo Vas da se pridružite online natjecanju COOPAthon, koje će se održati od 29. do 31. siječnja 2021. godine, i da zajedničkim snagama unutar 48 sati razvijete rješenje i doprinesete izgradnji bolje budućnosti društva i zajednice.

Što je online COOPAthon?

Online COOPAthon je virtualni hackathon odnosno vikend natjecanje s ciljem razvoja ideja koje adresiraju društvene probleme i izazove.

Kome je COOPAthon namijenjen?

Sudjelovati mogu svi zainteresirani, neovisno o tome imaju li već razrađenu ideju ili ne.

Prijaviti se možete sami ili u timu. Ukoliko nemate tim, organizatori će se pobrinuti u pronalasku timova te Vas spojiti s pojedincima s kojima dijelite interese.

Što Vas očekuje?

COOPAthon počinje u petak, 29. siječnja, u 16:00 sati, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina.

COOPAthon završava u nedjelju, 31. siječnja, u 16:00 sati završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje. Natjecanje će biti otvoreno za javnost.

Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Što dobivaš sudjelovanjem u Programu?

Najbolji timovi će osvojiti:

[list type=”icon-arrow”]
  • mogućnost sudjelovanja u IN SITU @ STEP RI Playpark šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom pokretanja društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili tvrtke),
  • sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021. godine, na kojem se natječete s pobjednicima prvog natjecanja COOPAthon.
[/list]

Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. godine te osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kn. Drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3.500,00 kn.

O najboljim će idejama odlučivati nezavisni stručni žiri.

Postupak prijave

Prijave su otvorene do 26. siječnja, do 12:00 sati, a zaprimaju se popunjavanjem prijavnice koja se nalazi na sljedećoj poveznici. Broj mjesta je ograničen.

 

Natjecanje organizira Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, a medijski pokrovitelji su: studentska medijska platforma Kišobran, Global Novine i portal studentski.hr.

X
Secured By miniOrange