Otvorene prijave za program COVID-X

Akceleratorski program COVID-X dio je plana u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 pomoću tehnologije vođene podacima te umjetne inteligencije. Cilj je programa premostiti jaz između europskog digitalnog sektora i pružatelja zdravstvenih usluga. Program će EU tvrtkama odobriti financijsku potporu od 100.000 eura bespovratnih sredstava za provjeru valjanosti njihovih podatkovnih rješenja u jednom od odabranih mjesta za klinička ispitivanja. #natječaj #covid-x #digitalizacija #zdravstveneusluge #europskakomisija

COVID-X akceleratorski je program financiran od strane Europske komisije kao dio plana u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 pomoću tehnologije vođene podacima te umjetne inteligencije. Cilj je programa premostiti jaz između europskog digitalnog sektora i pružatelja zdravstvenih usluga.

Program će EU tvrtkama odobriti financijsku potporu od 100.000 eura bespovratnih sredstava za provjeru valjanosti njihovih podatkovnih rješenja u jednom od mjesta za klinička ispitivanja: Instituto Clinico Humanitas (Italija), Hospital Clinico San Carlos (Španjolska) ili Karolinska Institute (Švedska). Ako tvrtka osmisli funkcionalno rješenje odobreno od strane pružatelja zdravstvenih usluga, financijska potpora može narasti do 150.000 eura. Fokus programa je na kliničkim izazovima povezanim s dijagnozom, prognozom te praćenjem bolesnika oboljelih od virusa COVID-19 ili na novom otvorenom izazovu.

Otvoreni poziv OpenCall#2, koji je u tijeku, odabrat će više od 15 najbolje rangiranih rješenja, a rok za prijave je 22. srpnja 2021. godine do 17:00 sati po srednjoeuropskom ljetnom vremenu. To je krajnji rok za prvu fazu prijave koja potvrđuje da podnositelji zahtjeva ispunjavaju tražene kriterije odabira (TRL7 +, oznaka CE (ili je u procesu) i solidan plan provedbe). Također, sve odabrane prijave pozivaju se da predaju svoj cjeloviti prijedlog u drugoj fazi prijave od početka kolovoza do kraja rujna.

Odabrana rješenja pridružit će se desetomjesečnom programu akceleracije da bi se potaknulo brzo prihvaćanje tržišta. Akcijski plan uključivat će tehničku podršku, etičku potvrdu i poslovno podučavanje. Uz to, sudionici postavljaju COVID-X Sandbox, jedinstvenu platformu za iskorištavanje izvora podataka o virusu COVID-19, koja uključuje opće informacije o silosima podataka, kao i integraciju, vizualizaciju i istraživačku analizu.

Više informacija o programu COVID-X pronađite na ovoj poveznici, a na program se možete prijaviti OVDJE.

X
Secured By miniOrange