Otvorene su prijave za ljetne škole u okviru inicijative EIT Food

Otvorene su prijave za 3 ljetne škole u okviru inicijative EIT Food koje su posebno osmišljene za povećanje znanja i inovacija u području prehrambenih sustava te za poticanje većeg društvenog angažmana.

Želite li postati uspješan inovator u prehrambenom sektoru u svojoj regiji? Prijavite se na ljetne škole u okviru inicijative EIT Food i postanite jedan od talenata s razvijenim multidisciplinarnim vještinama za pronalaženje rješenja za izazove s kojima se suočava poljoprivredno-prehrambeni sektor.

3 ljetne škole u okviru spomenute inicijative posebno su osmišljene za povećanje znanja i inovacija u području prehrambenih sustava te za poticanje većeg društvenog angažmana, a riječ je o sljedećim školama:

  • Sustainable Food Production and Consumption: from Farm to fork – kroz ovaj trotjedni ljetni tečaj dobit ćete uvid u održivu proizvodnju i potrošnju prema načelima zdravije prehrane u okviru europske strategije „od polja do stola“, pomažući u rješavanju trenutne razine pretilosti u zemljama RIS-a. Steći ćete znanje o lokalnoj dimenziji ovog izazova i implementaciji dinamike „od polja do stola”, da biste razvili konkretne strategije s poduzetničkim načinom razmišljanja. Tečaj se održava od 5. do 23. rujna 2022. godine.
  • Innovative Food Production for a Healthy Planet – u okviru ovog ćete tečaja intenzivno proučavati najsuvremenije metodologije i alate za razvoj održive poljoprivrede s naglaskom na digitalnu transformaciju, uz povezivanje uloge zdravlja tla s kvalitetom hrane. Vođeni poduzetničkim načinom razmišljanja, razmišljat ćete o inovativnim rješenjima za rješavanje izazova o tome kako smanjiti upotrebu kemijskih preparata, poboljšati biološku raznolikost i pomoći sekvestraciji ugljika u tlu. Tečaj se održava od 4. do 22. srpnja 2022. godine.
  • New technologies to manage food ecosystems – kroz ovaj program postat ćete kritički mislilac, s povećanom znanstvenom pismenošću, spremni da budete dio sljedeće generacije inovatora u zemljama RIS-a te bolje osposobljeni za ubrzanje razvoja start-up tvrtki. Steći ćete znanje o upotrebi suvremenih računalnih alata (digitalnih blizanaca) za upravljanje, kontrolu i čuvanje prehrambenog ekosustava. Program se održava od 4. do 22. srpnja 2022. godine.

Više informacija o spomenutim tečajevima potražite na sljedećoj poveznici: https://www.eitfood.eu/projects/inspire.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na adresu e-pošte: vedran@tera.hr.

X
Secured By miniOrange