Otvorene su prijave za natjecanje u kojem start-up tvrtke mogu osvojiti vrijedne nagrade

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i inicijativa Startup India organiziraju natjecanje pod nazivom Indijsko-hrvatski startup izazov u suradnji s tvrtkama partnerima Infobip, KONČAR and HexGn, uz podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj.

Nakon pokretanja digitalne platforme India-Croatia Startup Bridge, osmišljene za jačanje međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja te trgovinsko-gospodarske suradnje Hrvatske i Indije, HAMAG-BICRO i Startup India nastavljaju s aktivnostima osmišljenim za poticanje suradnje indijskih i hrvatskih start-up tvrtki.

Na tom tragu osmišljeno je natjecanje u okviru kojeg se traže inovativna rješenja start-up tvrtki za tri zadana izazova u području održivosti, sredstava za život, ciljeva održivog razvoja, zelene energije, obrazovanja i razvoja vještina: Čista voda i bolja kvaliteta življenja, Smanjena nejednakost te Dostojanstven rad i gospodarski rast.

Sudionici natjecanja Indijsko-hrvatski startup izazov koji ponude najbolja rješenja, mogu osvojiti novčane nagrade, mentorstvo, inkubaciju i poslovna rješenja za rast. Ukupna vrijednost nagradnog fonda procjenjuje se na 43.000,00 USD.

Tvrtke partneri natjecanja osigurat će sljedeće pogodnosti za najbolja rješenja hrvatskih i indijskih start-up tvrtki koja će sudjelovati u natjecanju:

  • Infobip će među 12 uspješnih sudionika odabrati do 3 najbolja start-up rješenja i dodijeliti svakom od njih nagradu u obliku proizvoda i usluga tvrtke Infobip ukupne vrijednosti 10.000,00 USD. Odabrani start-up timovi dobit će podršku Infobip tima da bi što više iskoristili vrijednost Infobip proizvoda za svoj rast.
  • KONČAR će za najbolje start-up rješenje izazova Dostojanstven rad i gospodarski rast osigurati novčanu nagradu u vrijednosti 10.000,00 kn bruto iznosa.
  • Hexgn će osigurati besplatan scale-up program vrijedan 2.000,00 USD svakom od 12 uspješnih sudionika (šest iz Indije i šest iz Hrvatske). Program će trajati 45 dana, dvaput tjedno.

Zainteresirane start-up tvrtke mogu prijaviti svoja inovativna rješenja od 11. travnja do 20. svibnja 2022. godine na službenim stranicama inicijative Startup India putem sljedeće poveznice: Službena stranica inicijative Startup India.

Pobjednici će biti proglašeni na događanju 14. lipnja 2022. godine u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER).

X
Secured By miniOrange