Otvoreni pozivi u okviru projekta dRural

Cilj je otvorenih poziva poticanje inovativnosti i razvoja ruralnih regija uključivanjem novih dionika u dRural projekt: poduzetnika, start-up tvrtki, malih i srednjih poduzeća, istraživačkih te javnih subjekata. Ovisno o pozivu vrijednosti istih iznosit će 5.000 € ili 50.000 € po dioniku. Svi zainteresirani za uključivanje u projekt mogu nas kontaktirati na broj telefona 031 251 000 ili na adresu e-pošte ured@tera.hr. #dRural #otvorenipozivi #natjecaji #financiranje

Projekt dRural – tržište usluga za europska digitalna područja programa Obzor 2020 kojim se potiče digitalizacija ruralnih područja započeo je 1. siječnja 2021. i traje do 30. lipnja 2024. godine. TERA Tehnopolis d.o.o. dio je međunarodnog konzorcija koji čini 31 partner, a radi se na razvoju tržišta digitalnih usluga za europske ruralne regije u području socijalnih i zdravstvenih usluga, poljoprivrede i zaštite okoliša. Projekt je bio u središtu pozornosti već na njegovom samom početku, aktivnim sudjelovanjem na online festivalu CITY&CITY, održanom od 13. do 15. siječnja. Riječ je o godišnjem događaju koji okuplja glavne tvorce globalnih promjena, s najnovijim temama i uvidima o digitalnoj urbanoj transformaciji. Glavni je cilj projekta razviti i implementirati digitalno rješenje koje će poboljšati razinu pristupačnosti usluga stanovnicima ruralnih područja te samim time olakšati put subjektima koji nude svoje usluge krajnjim korisnicima. Navedeno će digitalno pilot rješenje biti postavljeno u četiri ruralne regije u Europi: Extremadura (Španjolska), Jämtland Härjedalen (Švedska), Region Gelderland Midden (Nizozemska) i Dubrovačko-neretvanska županija (Hrvatska).  U navedenim regijama projektni tim će uspostaviti mrežu pružatelja usluga koje će se zatim primijeniti i na ostale regije pojedinih zemalja u drugoj fazi projekta. Zajednička digitalna platforma prilagodit će se lokalnim jezicima i potrebama svake od regija. Na njoj će se nuditi usluge lokalnih općina i javnih zdravstvenih ustanova te ustanova socijalne skrbi, kao i privatnih pružatelja usluga (primjerice učitelja, terapeuta, poljoprivrednika itd.). Da bi se osigurala uspješna provedba projekta, provest će se niz aktivnosti za povećanje pokrivenosti širokopojasnom mrežom u ruralnim područjima.

Cilj dRural otvorenih poziva je poticanje inovativnosti i razvoja ruralnih regija uključivanjem novih dionika u dRural projekt: poduzetnika, start-up tvrtki, malih i srednjih poduzeća, istraživačkih te javnih subjekata. Bit će organizirano 8 otvorenih poziva, a u cilju je odabrati i financirati pružatelje usluga temeljenih na platformi dRural s jedne strane i izravne pružatelje usluga s druge strane da bi se poboljšala kvaliteta života u ruralnim područjima uspostavljanjem jačih veza u zajednicama i proširenjem dosega pruženih usluga. Ovisno o pozivu vrijednosti istih iznosit će 5.000 € ili 50.000 € po dioniku. Svi zainteresirani za uključivanje u projekt mogu nas kontaktirati na broj telefona 031 251 000 ili na adresu e-pošte ured@tera.hr.

 

X
Secured By miniOrange