Plasirajte svoje ekološke proizvode na japansko tržište u okviru programa EUfood2japan

Projekt pod nazivom EUfood2japan promovira ekološke prehrambene proizvode iz EU-a u Japanu te pomaže europskim proizvođačima ostvariti suradnju s japanskim uvoznicima. Traženi su proizvodi poput alkoholnih i bezalkoholnih pića, meda, orašastih plodova, maslina, sira, mesnih proizvoda, veganskih proizvoda itd.

Projekt pod nazivom EUfood2japan promovira ekološke prehrambene proizvode iz EU-a u Japanu te pomaže europskim proizvođačima ostvariti suradnju s japanskim uvoznicima.

Prehrambeni sektor jedan je od najzastupljenijih sektora u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini između EU-a i Japana, koji je stupio na snagu u veljači 2019. godine. Centar za industrijsku suradnju EU-a i Japana u tu je svrhu pokrenuo aktivnosti potpore ekološkim proizvođačima iz EU-a koji žele svoje proizvode izvoziti u Japan.

Pod vodstvom Centra za industrijsku suradnju EU-a i Japana, projekt EUfood2japan provodi se u okviru Europske poduzetničke mreže (EEN) uz potporu udruženja European Trade Promotion Organisations Association (ETPOA), a financiran je od strane Europske komisije.

S ciljem promocije ekoloških proizvođača iz EU-a i ostvarivanja suradnje s uvoznicima iz Japana, u okviru projekta pokrenuta je digitalna platforma ekoloških proizvoda.

Istraživanje provedeno među japanskim uvoznicima pokazalo je da u Japanu trenutačno postoji najveća potražnja za sljedećim proizvodima:

Alkoholna pića:
[list type=”icon-arrow”]

  • Pivo
  • Jabukovača
  • Vino
  • Aromatizirana vina
  • Žestoka alkoholna pića
[/list]

Bezalkoholna pića:
[list type=”icon-arrow”]

  • Prirodni čajevi
  • Kava
  • Gazirani sokovi.
[/list]

Međutim, traženi su i brojni drugi proizvodi poput meda, orašastih plodova, maslina, sira, mesnih proizvoda, veganskih proizvoda itd.

Cjelokupan popis traženih proizvoda nalazi se na ovoj poveznici.

Za sudjelovanje u projektu i objavu vlastitih proizvoda na digitalnoj platformi ekoloških proizvođača, potrebno je ispunjeni obrazac za prijavu poslati putem e-pošte na adresu infoeu@eufood2Japan.eu.

X
Secured By miniOrange